Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τον θάνατο κοριτσιού σε βρεφοκομείο: Εισαγγελική έρευνα και παρέμβαση Πλεύρη, είχε εξεταστεί στο «Ιπποκράτειο»

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τον θάνατο κοριτσιού σε βρεφοκομείο: Εισαγγελική έρευνα και παρέμβαση Πλεύρη, είχε εξεταστεί στο «Ιπποκράτειο»
Σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του κοριτσιού μόλις 2,5 ετών στο δημοτικό βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός», ενώ κι ο υπουργός Υγείας έδωσε εντολή για προκαταρκτική έρευνα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου ενός κοριτσιού μόλις 2,5 ετών στο βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός» της Θεσσαλονίκης. 

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της έκθεσης με αποτέλεσμα το θάνατο, της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, αλλά και και της ανθρωποκτονίας εξ’ αμελείας - ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το GrTimes, στο πλαίσιο της έρευνας που ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, θα προσκομίστουν οι ιατρικοί φάκελοι, έγγραφα από το ίδρυμα και από το νοσοκομείο που αφορούν το παιδί , η ιαροδικαστική έκθεση ενώ θα κληθούν να καταθέσουν κι όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το κοριτσάκι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί χωρίς τις αισθήσεις του από τους αρμόδιους του βρεφοκομείου, οι οποίοι προσπάθησαν με ανανήψεις να το επαναφέρουν, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Μάλιστα κατά την διάρκεια της προσπάθειας τους, έξω από τον Άγιο Στυλιανό έφτασε ασθενοφόρο και κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ, μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας προκειμένου να μεταφερθεί άμεσα με «Γέφυρα Ζωής» στο εφημερεύον νοσοκομείο. Κάτι τέτοιο ωστόσο δε συνέβη, καθώς το κοριτσάκι κατέληξε.

 Προκαταρτική έρευνα διέταξε ο Πλεύρης

Μια μέρα πριν, ωστόσο, το παιδιί είχε διακομιστεί σε εφημερεύον νοσοκομείο για εξετάσεις, αλλά πήρε εξιτήριο.

Πιο αναλυτικά, το παιδί διεκομίσθη χθες το μεσημέρι στο «Ιπποκράτειο» όπου ο γιατρός που το εξέτασε ανέφερε ότι πάσχει από υπερτροφία αμυγδαλών.

 Εκεί, υπήρξε σύσταση για αντιβιοτική αγωγή, επανέλεγχο σε δέκα ημέρες, ενώ εξετάστηκε και η πιθανότητα να χρειαστεί χειρουργική αντιμετώπιση.

Μετά τις εξετάσεις επέστρεψε στο δημοτικό βρεφοκομείο.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έδωσε εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης, ενώ ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.