Επιχειρήσεις

Τέλος στα εισιτήρια με 9,99 ευρώ από την Ryanair

Τέλος στα εισιτήρια με 9,99 ευρώ από την Ryanair
Τα τελευταία 30 χρόνια, η αεροπορική εταιρεία Ryanair κέρδισε έδαφος στον χώρο των αεροπορικών πτήσεων εγκαθιδρύοντας ένα επιχειρηματικό μοντέλο που βασίζεται στους ιδιαίτερα χαμηλούς ναύλους, με το εισιτήριό της να ξεκινά πολλές φορές από τα 9,99 ευρώ.

Μετά το μεγάλο πάγωμα των πτήσεων λόγω της πανδημίας του κορωνοΐου, πλέον οι ταξιδιώτες ανά τον κόσμο έχουν επιστρέψει δυναμικά στις εξορμήσεις τους. Έτσι, με τα γρανάζια να έχουν πάρει μπρος, η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία στέλνει ένα μήνυμα προς τους πελάτες της που πιθανόν να τους κάνει να δυσανασχετήσουν. Οι μέρες των εξαιρετικά χαμηλών ναύλων ενδεχομένως να έχουν τελειώσει.

Ο οικονομικός διευθυντής Neil Soharan μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων είπε πως οι πελάτες είναι πρόθυμοι πλέον να πληρώσουν περισσότερα για τους ναύλους, καθώς οι κρατήσεις αυξάνονται την καλοκαιρινή περίοδο. «Οι μέρες των 9,99 ευρώ είναι πιθανώς πίσω μας για κάποιο χρονικό διάστημα» είπε ο Sorahan σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television.

Οι τιμές των εισιτηρίων σε όλο τον κλάδο έχουν αυξηθεί, εν μέρει λόγω της έντονης ζήτησης για καλοκαιρινές αποδράσεις, αλλά και λόγω της σπανιότητας αεροσκαφών, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν παραγγελίες για νέα μοντέλα.

Χαρακτηριστικό είναι πως η Easy Jet αναβάθμιση την πρόβλεψή της για τα κέρδη της, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι δίνουν προτεραιότητα στα ταξίδια και οι αερομεταφορείς έχουν δει πελάτες να συνωστίζονται στο business - class τμήμα της καμπίνας.