Επιχειρήσεις

Η efood αναστέλλει λόγω κακοκαιρίας τις παραγγελίες

Η efood αναστέλλει λόγω κακοκαιρίας τις παραγγελίες
Η πλατφόρμα παραγγελιών ανέστειλε τις παραγγελίες σε περιοχές που πλήττονται σοβαρά από τη σφοδρή κακοκαιρία «Μπάλλος».

Με μήνυμά της προς τους διανομείς της, η efood, τους ανακοινώνει την αναστολή των παραγγελιών για την ημέρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας «Μπάλλος», που έχει κάνει πολλούς δρόμους της Αττικής μη προσβάσιμους ή επικίνδυνους.

Όπως αναφέρει στο μήνυμά της «Ελπίζουμε να είσαι καλά. Λόγω των καιρικών φαινομένων θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε πως η υπηρεσία μας θα μείνει κλειστή απόψε στην Αττική μέχρι νεωτέρας.

Επειδή πάνω από όλα είναι ασφάλειά σου, θα σε συμβουλεύαμε να αποφύγεις κάθε άσκοπη μετακίνηση».

 

efood

Υπουργείο Εργασίας: Άμεση παύση εργασιών

Η Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων επισημαίνει ότι «οι επιχειρήσεις - εργοδότες (συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών πλατφορμών) που απασχολούν εργαζόμενους διανομείς, τόσο στο χώρο της εστίασης όσο και σε άλλες δραστηριότητες μεταφορών/διανομής αντικειμένων με δίτροχα οχήματα, οφείλουν στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων τους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ιδίως δε τον Κώδικα νόμων για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων (ν.3850/2010), να προβούν, πέραν της παροχής του αναγκαίου εξοπλισμού ατομικής προστασίας, στην άμεση παύση εργασιών σε περίπτωση επικράτησης, κατά τόπο, ακραίων καιρικών συνθηκών».