Αθλητισμός

Μελισσανίδης: Μεγαλώνω, πέρασα σοβαρό θέμα υγείας, ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω - Όσα είπε για τον Ηλιόπουλο

Μελισσανίδης: Μεγαλώνω, πέρασα σοβαρό θέμα υγείας, ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω - Όσα είπε για τον Ηλιόπουλο Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης δήλωσε ότι είχε δεχθεί προτάσεις για την ΑΕΚ από fund της Αμερικής, αλλά «ούτε καν το συζήτησα».

Εμφανώς συγκινημένος, ο Δημήτρης Μελισσανίδης παρέδωσε τα ηνία της ΑΕΚ στον Μάριο Ηλιόπουλο, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν μετά την ανακοίνωση ότι η ΠΑΕ άλλαξε χέρια.

Στις δηλώσεις του, ο Δημήτρης Μελισσανίδης αναφέρθηκε στο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, εξομολογήθηκε ότι σκεφτόταν τον τελευταίο ένα χρόνο την πώληση της ΑΕΚ και αναφέρθηκε σε προτάσεις από fund της Αμερικής που απέρριψε, ενώ εξήγησε γιατί επέλεξε τον Μάριο Ηλιόπουλο ως διάδοχό του.

«Το ταξίδι έφτασε στο τέλος. Δεν σας κρύβω ότι το σκέφτηκα πολύ, το δουλεύω ίσως 1-1,5 χρόνο στο μυαλό μου. Κατέληξα στον Μάριο, γιατί ξέρω τον χαρακτήρα του, τις φιλοδοξίες του, είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρει. Θα είμαι κι εγώ δίπλα του, μέχρι να βρει τον βηματισμό του», δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Στις δηλώσεις του, αναφέρθηκε σε άλλες προτάσεις που είχε για την πώληση της ΑΕΚ. «Είχα προτάσεις από fund της Αμερικής και με μεγάλα ποσά, αλλά δεν ήθελα να βάλω την ΑΕΚ σε τέτοιες περιπέτειες, με ανθρώπους που δεν ξέρω. Όταν ακούω fund… επειδή είχαμε την προηγούμενη εμπειρία με την πολυεθνική… ούτε καν το συζήτησα», είπε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ

«Πιστεύω ότι η απόφαση που έχω πάρει είναι η σωστή. Ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο νέος ιδιοκτήτης. Παραλαμβάνει ένα κλαμπ με υγεία, ικανά στελέχη, όλο το αθλητικό κέντρο, τα δύο μουσεία και για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας, που ανήκει στον Ερασιτέχνη», συνέχισε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και συμπλήρωσε ότι η συμφωνία περιλαμβάνει τη δέσμευση ότι θα ολοκληρωθεί το αθλητικό κέντρο και θα γίνει το ξενοδοχείο.

«Αγαπάω το ποδόσφαιρο, αλλά η ηλικία και η υγεία… στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς, αλλά όχι από όλους», εξομολογήθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. «Ας μην κρυβόμαστε. Μεγαλώνω, έχω περάσει ένα θέμα σοβαρό με την υγεία, ήρθε η στιγμή να αποχωρήσω. Θα είμαι κοντά στην ΑΕΚ, ότι χρειάζεται θα είμαι πάντα δίπλα της», υπογράμμισε.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε ότι ήδη είχε ενημερώσει τον Ματίας Αλμέιδα για την απόφασή του. «Δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι χωρίς να τον ενημερώσω», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι ο προπονητής έχει ήδη γνωρίσει τον Μάριο Ηλιόπουλο.

Αναφερόμενος στον νέο ιδιοκτήτη, επεσήμανε ότι ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι «ένα αυτοδημιούργητο παιδί, έχει κάνει πολλά χρήματα. Αισθάνομαι σιγουριά ότι η ΑΕΚ δίπλα του θα έχει συνέχεια. Είναι φιλόδοξος, εγωιστής, θέλω να πιστεύω ότι έχει όλα τα προσόντα και τα φόντα να συνεχίσει αυτό που αφήνουμε σήμερα στα χέρια του».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μάριος Ηλιόπουλος: Θα δώσω την ψυχή και το μυαλό μου στην ΑΕΚ

Ο Μάριος Ηλιόπουλος εξήρε τον Δημήτρη Μελισσανίδη και τόνισε ότι θα δώσει όλο του το είναι στην ΑΕΚ.

«Θα δώσω ψυχή, μυαλό, αντίληψη, το είναι μου, όπως το έδινα όλα αυτά τα χρόνια για να κατακτώ τίτλους, γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα που πρέπει να την κρατάμε φυλαχτό και να μείνει στους αιώνες των αιώνων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι μεγάλη τιμή, μεγάλη ημέρα», τόνισε και αναφέρθηκε στο «απίστευτο γήπεδο» της ΑΕΚ, το οποίο «μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να τελειώσει με τις δυσκολίες και τις τρικλοποδιές».

«Ο Μελισσανίδης είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που πέρασε από το ποδόσφαιρο τα τελευταία 30 χρόνια, χαρισματικός, με αντίληψη, που βλέπει μπροστά, απίστευτη διορατικότητα, έμπνευση, κολοσσός που θα μείνει στην ιστορία της ΑΕΚ ως ο ευεργέτης της», υπογράμμισε.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ

Αναγνώρισε ότι είναι μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνει και αναφέρθηκε εκτενώς τόσο στην ενασχόλησή του με τον αθλητισμό- αρχικά με τον στίβο και στη συνέχεια με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό- αλλά και στην επιχειρηματική του πορεία με τη Sea Jets.

«Ο αθλητισμός, η ταχύτητα, η αδρεναλίνη είναι στοιχεία της ζωής μου. Με πάθος, αγάπη, προσπάθεια επιδίωκα πάντα τον τίτλο, την επίτευξη του οράματος. Με τη βοήθεια του θεού και του σύμπαντος μέχρι σήμερα έχω καταφέρει αυτά που οραματίστηκα, αυτά που έδωσα την ψυχή μου», ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα, με ενδιαφέρει να είμαι αρχιστράτηγος στη μάχη, σε ένα δύσκολο πεδίο που είναι το ελληνικό ποδόσφαιρο», υπογράμμισε.

{https://www.youtube.com/watch?v=EF1H9f400QE}

Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ