Αθλητισμός

Χρυσό μετάλλιο στο βάδην η Ντρισμπιώτη, έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου

Χρυσό μετάλλιο στο βάδην η Ντρισμπιώτη, έγραψε ιστορία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Μια ακόμη μεγάλη διάκριση ήρθε για τον ελληνικό αθλητισμό με το χρυσό μετάλλιο της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο βάδην.

Ιστορία έγραψε η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στα 35χλμ βάδην, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου.

Ειδικότερα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, που έχει καταγωγή από την Καρδίτσα, τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 2:47:00.

Η αθλήτρια του Ναπολέοντα Κεφαλόπουλου κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της χώρας μας στη διοργάνωση, το πρώτο σε αγωνίσματα βάδην και συνολικά το 30ό στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η Ντρισμπιώτη πέτυχε μια σπουδαία διάκριση και έφτασε στο τέρμα καταχειροκροτούμενη, κρατώντας την ελληνική σημαία!

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνίδα αθλήτρια, για ένα μεγάλο διάστημα είχε σταματήσει το βάδην και τον πρωταθλητισμό. Όπως φάνηκε όμως ήταν μια απλή παύση, καθώς επέστρεψε δριμύτερη και οι επιτυχίες άρχισαν να έρχονται η μια μετά την άλλη.

Η Ντρισμπιώτη είχε κατακτήσει την 4η θέση στα 35 χλμ βάδην στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον το 2022, την 8η θέση στα 20 χλμ βάδην στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021 και είχε αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο το 2016, όπου και τερμάτισε στην 15η θέση. Επίσης, ήταν «χάλκινη» το 2013 στους Μεσογειακούς Αγώνες.