Δημόσιο

«Άνοιγμα» ΣΥΡΙΖΑ σε Αβραμόπουλο για την χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας

«Άνοιγμα» ΣΥΡΙΖΑ σε Αβραμόπουλο για την χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας «Άνοιγμα» ΣΥΡΙΖΑ σε Αβραμόπουλο για την χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας Φωτογραφία: «Άνοιγμα» ΣΥΡΙΖΑ σε Αβραμόπουλο για την χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας
Άνοιγμα ΣΥΡΙΖΑ σε Αβραμόπουλο για την χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας Σημαντική παρέμβαση χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις δηλώσεις του Έλληνα επίτροπου Δημήτρη Αβραμόπουλου ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου.

«Η δήλωση του Έλληνα επιτρόπου κ. Αβραμόπουλου, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει ευελιξία ως προς την τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες του νότου, συνιστά μια σημαντική παρέμβαση, την οποία θα έπρεπε η ίδια η ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει εδώ και καιρό», τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και επισημαίνεται: «Αντί για αυτό, ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία».

Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει ότι την εν λόγω πρόταση θα έπρεπε να την είχε κάνει η ίδια η ελληνική κυβέρνηση εδώ και καιρό.

Αντ’ αυτού – αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ο κ. Σαμαράς τόσο εντός, όσο και εκτός της χώρας, στήριξε και στηρίζει τους πιο σκληρούς όρους λιτότητας, οι οποίοι στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία.

Έντονη είναι η φημολογία που φέρει τον επίτροπο της ΕΕ ως ένα από τα πρόσωπα που πιθανώς να προταθεί από τον Αλ. Τσίπρα ως υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές