Υπάρχει ένας απλός και ανέξοδος τρόπος να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας πιάτα χωρίς να ανησυχούμε για τις θερμίδες τους. Οι γιατροί επιμένουν πως δεν χρειάζεται άγχος και εξαντλητικές δίαιτες, αρκεί κανείς να βγάλει τις έξτρα θερμίδες από το καθημερινό τραπέζι, για να ξεφορτωθεί έως και μισό κιλό την εβδομάδα!
Και αυτό είναι εφικτό χάρη στην καυτερή πιπεριά. Προσθέτοντας λίγη καυτερή πιπεριά στο γεύμα μας μπορεί να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική για τη μείωση των θερμίδων που θα καταναλώσουμε σύμφωνα με μία νέα μελέτη με επικεφαλής ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Pennsylvania State.
Επιστήμονες στο Κέντρο Αισθητηριακής Αξιολόγησης του πανεπιστημίου εξέτασαν πώς η αύξηση της αίσθησης «καψίματος» στο στόμα, η οποία μπορεί να προκύψει για παράδειγμα από μία πιπεριά τσίλι - επηρεάζει την ποσότητα τροφής που καταναλώνουν οι άνθρωποι κατά τη διάρκεια ενός γεύματος. Τα ευρήματα, που είναι διαθέσιμα στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Food Quality and Preference, υποδηλώνουν ότι η ελαφρώς πιο πικάντικη γεύση ενός γεύματος οδήγησε τους συμμετέχοντες να τρώνε λιγότερο, καταναλώνοντας λιγότερες θερμίδες.
Διαβάστε τη συνέχεια στο healthstat.gr






























