Υγεία

Dettol: Η εταιρεία αποσύρει το αντισηπτικό, «η απόφαση του ΕΟΦ δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν»

Dettol: Η εταιρεία αποσύρει το αντισηπτικό, «η απόφαση του ΕΟΦ δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν» Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - PEXELS
Η εταιρεία που διακινεί το αντισηπτικό, το οποίο ανακαλεί ο ΕΟΦ, τονίζει προχωρά στη διαδικασία απόσυρσης και προσθέτει ότι το συγκεκριμένο προϊόν «δεν θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος και δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν Dettol».

Μετά την απόφαση του ΕΟΦ με την οποία ανακαλείται πολύ γνωστό αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών, η Reckitt Benckiser Hellas Healthcare ΑΕ, σε ανακοίνωσή της, ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι, «σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων και σε πλήρη συμμόρφωση με την σχετική απόφαση, προχωρά στη διαδικασία απόσυρσης του προϊόντος "Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών" από τα σημεία πώλησης».

Παράλληλα, διευκρινίζει ότι η απόφαση του ΕΟΦ που αφορά αποκλειστικά και μόνο στο "Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών" «δεν θέτει σε αμφισβήτηση την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος και δεν επηρεάζει κανένα άλλο προϊόν Dettol».

Επισημαίνει ακόμη ότι το ίδιο προϊόν «Dettol 2 σε 1 αντισηπτικό σπρέι χεριών και επιφανειών», με την ίδια ακριβώς σύσταση, έχει ήδη λάβει αδειοδότηση από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου και της Κύπρου και κυκλοφορεί κανονικά στις αγορές αυτές.

«Στη Reckitt, αναγνωρίζουμε ως καθήκον μας να παρέχουμε απεριόριστη πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα Dettol και θα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τον ΕΟΦ για την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας για τη διάθεση του συγκεκριμένου προϊόντος και στην Ελληνική αγορά. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία», καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.