«Ποτέ μα ποτέ δεν μας έχουν καλέσει στην Αgrotica να μιλήσουμε για το τι στο καλό εμπειρίες έχουμε να πούμε για την αγροτιά της χώρας. Φαίνεται πως όσοι διαλέγονται, τα κριτήρια είναι πολύ υψηλού κύρους που μάλλον δεν τα πληρούμε», τονίζει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του.
Το ερευνητικό του έργο στον τομέα της μελέτης των μηχανισμών αλληλεπιδράσεων διατροφικών στοιχείων με τον οργανισμό σε μοριακό επίπεδο είναι διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικά, γεγονός που πιστοποιείται από τις σημαντικές συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού και με εταιρείες στο χώρο της διατροφής. Στο εργαστήριό του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας γίνονται πολλά θαυμαστά, για τα ελληνικά δεδομένα, πράγματα που άπτονται του τομέα της διατροφής.
Μάλιστα όπως έχει δηλώσει ο κ. Κουρέτας μια από τις καινοτομίες που επεξεργάζεται το εργαστήριο είναι η διασφάλιση της διατροφικής ευεξίας σε εξατομικευμένο επίπεδο και στον έλεγχο της βιοδραστικότητας ποικίλων φυσικών ή συνθετικών προϊόντων. Όλοι μιλούν για το διατροφοτεχνολογικό θαύμα. μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, που συντελείται από την ομάδα που απαρτίζει το Εργαστήριο, ακολουθώντας τη διεθνή τάση που έχει διαμορφωθεί στα πεδία της εξατομικευμένης ιατρικής και της διατροφικής παρέμβασης.
Δείτε τα όσα γράφει στην ανάρτησή του:
«Το εργαστήριο μου στο τμήμα βιοχημείας και βιοτεχνολογίας του πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχει δημιουργήσει δύο spin off εταιρείες την www.foodoxys.com και την olea fortius. Έχουν ως αντικείμενο την ευφυή γεωργία, την πιστοποίηση αγροτικών προϊόντων και την δημιουργία καινοτόμων συμπληρωμάτων για την διατροφή παραγωγική ζώων. Στις εταιρίες εργάζονται πάνω από 15 άτομα στην πλειοψηφία απόφοιτοι του τμήματος μου.
Συνεργαζόμαστε με αρκετά μεγάλα συμβόλαια με ιδιωτικές εταιρείες και μεγάλες παραγωγικές μονάδες και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό σε 27 χώρες με πελάτες μας μονάδες στο Βέλγιο, την Νορβηγία, τη Χιλή, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ κλπ. Έχουμε πάρει πολλά βραβεία καινοτομίας και εδώ και έξω.
Ποτέ μα ποτέ δεν μας έχουν καλέσει στην agrotica να μιλήσουμε για το τι στο καλό εμπειρίες έχουμε να πούμε για την αγροτιά της χώρας. Φαίνεται πως όσοι διαλέγονται, τα κριτήρια είναι πολύ υψηλού κύρους που μάλλον δεν τα πληρούμε. Φέτος χειρίζομαι ως περιφερειάρχης όλο το πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας σε πολλά κρίσιμα σημεία στην γεωργία. Ούτε και φέτος. Κάτι συμβαίνει που δεν το καταλαβαίνω.
Ουδέποτε πήρα τηλέφωνο κάποιον να κλαφτώ και να του πω: καλέ βάλτε και μας Περιμένω στη χώρα να γίνει αυτό που γίνεται άλλου. Να υπάρχει ένας δημόσιος και διαφανής τρόπος για το πώς επιλέγονται οι ομιλητές. Όλοι λένε την ίδια κασέτα
Χρειάζονται αλλαγές για το νέο παραγωγικό μοντέλο. Ποιο είναι λοιπόν αυτό το μοντέλο επιτέλους; θα μας το πει κάποιος; Έτσι με παραδείγματα».