Πολιτική

Συνάντηση Σπίρτζη με εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό

Συνάντηση Σπίρτζη με εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Συνάντηση Σπίρτζη με εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό
Συνάντηση Σπίρτζη με εργαζόμενους στον κατασκευαστικό τομέα του Μετρό Η εξέλιξη του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης και οι δυνατότητες που υπάρχουν για τη συνέχιση και ολοκλήρωσή του, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης μεταξύ του πρώην υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστου Σπίρτζη και του προέδρου των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα του έργου, Σταύρου Στέτσικα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σωματείου, στη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι συστηματικές διαπραγματεύσεις που προηγήθηκαν τους προηγούμενους μήνες με το κοινοπρακτικό σχήμα του έργου. Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Σπίρτζης "η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να πάρει πίσω η κοινοπραξία τις υπερβολικές αξιώσεις της και η ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου ήταν έτοιμη να καταλήξει σε συμφωνία με την άλλη πλευρά, αλλά προέκυψαν οι εκλογές".

Με βάση την ίδια ανακοίνωση, ο κ.Σπίρτζης ανέφερε στον πρόεδρο των εργαζομένων ότι "εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της χώρας, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να υπάρξει συμφωνία άμεσα, με όρους που θα ωφελούν το δημόσιο συμφέρον". Μάλιστα, η συμφωνία ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί ακόμη και μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου.