Υπερψηφίστηκε από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας για επαρκείς κατώτατους μισθούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αναπροσαρμογή μισθών του δημοσίου τομέα.
Έπειτα από αίτημα του ΚΚΕ, έγινε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων 1-15 του νομοσχεδίου. Από τους 296 βουλευτές, υπέρ επί της αρχής τάχθηκαν 157 βουλευτές, ενώ 139 καταψήφισαν το νομοσχέδιο για τον κατώτατο μισθό.
Σε αρκετές περιπτώσεις ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, όχι μόνο για το ζήτημα του κατώτατου μισθού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το έντονο επεισόδιο για τον αστυνομικό που υπηρετούσε στη Βουλή, ο οποίος κατηγορείται ότι κακοποιούσε τα παιδιά του. Το επεισόδιο ξέσπασε ανάμεσα στη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Θάνο Πλεύρη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο, κατά τη διάρκεια του οποίου ακούστηκαν εκφράσεις που δεν αρμόζουν στο κοινοβούλιο.
Σφοδρή ήταν και η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Ανδρουλάκη, για τη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
«Με ξένισε το κλίμα στη συνάντηση των κυρίων Μητσοτάκη και Ανδρουλάκη. Λες και οι υποκλοπές δεν έγιναν ποτέ», σχολίασε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι εκπέμπεται ένα σήμα συναίνεσης ΠΑΣΟΚ-κυβέρνησης.
Τα λεγόμενα του Σωκράτη Φάμελλου προκάλεσαν την αντίδραση του Νίκου Ανδρουλάκη, ο οποίος μίλησε για «φτηνά» και «δηλητηριώδη» υπονοούμενα τα οποία «αποδεικνύουν πως ο κατήφορος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος».
Όσο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στην ομιλία του προανήγγειλε παρεμβάσεις στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος. «Υπάρχουν ζητήματα, όσον αφορά στη λειτουργία του τραπεζικού συστήματος, που χρήζουν αντιμετώπισης, όπως οι υψηλές προμήθειες, τα χαμηλά επιτόκια στις καταθέσεις, τα στεγαστικά δάνεια, που δεν δίνονται με τον καλύτερο ρυθμό, αλλά και ακίνητα που ακόμη δεν έχουν εκποιήσει προκειμένου να μπουν στην αγορά», είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του, την οποία ολοκλήρωσε εσπευσμένα λόγω προβλήματος στη μέση και στη συνέχεια αποχώρησε από τη Βουλή.
«Έχουμε ζητήσει από τις τράπεζες να αντιδράσουν, δεν μας έχει ικανοποιήσει η αντίδραση τους και πολύ σύντομα να αναμένετε παρεμβάσεις από την κυβέρνηση, που θα αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα προβλήματα. Αλλά ας είμαστε ρεαλιστές, σε αυτή τη συγκυρία, πυροτεχνήματα, όπως η έκτακτη φορολόγηση δεν θα δώσουν απάντηση στα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν οι πολίτες», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.