Πολιτική

Ο Γιάννης Λοβέρδος «ξαναχτυπά» - Αυτή τη φορά για τον ανασχηματισμό

Ο Γιάννης Λοβέρδος «ξαναχτυπά» - Αυτή τη φορά για τον ανασχηματισμό
Νέες δηλώσεις μετά τη φράση ότι «υπάρχουν ''τενεκέδες'' βουλευτές στη ΝΔ».

Για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό της Παρασκευής (14/6) μίλησε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Λοβέρδος, λίγες ημέρες μετά τη δήλωσή του για «τενεκέδες» βουλευτές στη ΝΔ.

Αναφερόμενος λοιπόν, στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, σχολίασε στο Mega πως ο λαός έστειλε ένα μήνυμα και η ΝΔ το έλαβε. «Ανασχηματισμός ακριβώς δεν έγινε. Τρεις υπουργοί νέοι ήρθανε. Έγινε ένας περιορισμένος ανασχηματισμός που σκοπό είχε να ενισχύσει το κόμμα μας στην Θεσσαλία και στην Βόρεια Ελλάδα και να δοθεί δυνατότητα να αντιμετωπιστούν κάποια αγροτικά προβλήματα. Η κυβέρνηση θα κριθεί από το αποτέλεσμα που πρόκειται να αρπάξει. Φυσικά και είχαμε μεγάλες απώλειες και είναι τεράστιο το μήνυμα που έστειλε ο λαός και στη ΝΔ και στα υπόλοιπά κόμματα. Εμείς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήραμε το μήνυμα κι θα τα ανταποκριθούμε. Η κυβέρνηση δεν πηγαίνει δεξιά. Ο πρωθυπουργός επέλεξε αυτούς για να συνεργαστεί μαζί τους. Ελπίζω να τα πάμε πολύ καλύτερα».

Επίσης, ο Γιάννης Λοβέρδος ανέφερε πως σήμερα η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένουν ισχυροί και πως από την πλειοψηφία του κόσμου έχει βγει ο καταλληλότερος πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενη στον ανασχηματισμό είπε πως αποδεικνύεται πως κανένα μήνυμα δεν έλαβε από τους πολίτες η ΝΔ. «Πρόκειται για ένα σχηματισμό ανακύκλωση. Οι εκλογές αυτές ήταν ιδιαίτερες. Υπάρχει μία απώλεια ψήφων από τη ΝΔ από την οποία δεν απορρόφησαν τα κόμματα του προοδευτικού κόσμου. Υπάρχεις απώλεια και από το δικό μας κόμμα. Είναι ώρα να μιλήσουμε με γενναιότητα και να αντιληφθούμε τα προβλήματα. Φαίνεται πως κανέναν μόνος δεν μπορεί. Πέρα από τα αποτελέσματα, υπάρχει και η κοινωνία». 

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση για το ποιος θα ήταν ο αρχηγός της κεντροαριστεράς, η κ. Νοτοπούλου απάντησε πως η συζήτηση θα γίνει μέσα στο κοινοβούλιο και από τους πολιτικούς φορείς. «Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ πληγωμένος. Ερχόμαστε από μια δύσκολη περίοδο. Η χώρα μας είναι δεύτερη σε πολίτες που ζουν με στερήσεις».

Ο Απόστολος Πάνας, βουλευτής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, μιλώντας για τον ανασχηματισμό είπε πως όσους ανασχηματισμός έχει κάνει ο κ. Μητσοτάκης είναι στην ίδια λογική. «Δεν περιμένω να υπάρξουν μεγάλες αλλαγές στην κεντρική πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ έχει βάλει έναν πολιτικό στόχο για τη δεύτερη θέση. Το θέμα δεν είναι να μιλήσουμε για τα ποσοστά και τα πρόσωπα. Είχαμε μία τεράστια αποχή, την άνοδο της δεξιάς αλλά και μία ήττα τη κεντροαριστεράς. Θα γίνει ένας πολίτικος απολογισμός και θα πρέπει να φύγουμε από τα πρόσωπα και να πάμε στα πολιτικό θέμα. Αναλόγως θα δούμε και τις αποφάσεις. Αυτή της στιγμή δεν υπάρχουν υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό που υπάρχει είναι η ανάλυση του πολιτικού αποτελέσματος, και γίνεται μία συζήτηση για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα παίξει κύριο ρόλο στα δρώμενα της χώρας», επισημαίνοντας πως στο ΠΑΣΟΚ θα συζητηθούν όλα τα θέματα.

NETWORK