Πολιτική

Γλαβίνας: Τι έχει να πει ο Μητσοτάκης για την άρνηση της ΕΥΠ να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ;

Γλαβίνας: Τι έχει να πει ο Μητσοτάκης για την άρνηση της ΕΥΠ να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ; Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
«Η απόφαση του ΣτΕ ορίζει ότι η ΕΥΠ οφείλει να ενημερώσει την ΑΔΑΕ για τους τυπικούς λόγους της παρακολούθησης του κ. Ανδρουλάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Θανάση Γλαβίνα, πριν από λίγη ώρα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε με γραπτή επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ για την άρνηση της ΕΥΠ να εφαρμόσει την απόφαση του ΣτΕ και να ενημερώσει την Αρχή για τους λόγους παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, κατόπιν του σχετικού αιτήματος του επικεφαλής της Χαριλάου Τρικούπη.

Με βάση τα παραπάνω, ο Θανάσης Γλαβίνας, κατά τη διάρκεια του briefing των πολιτικών συντακτών στην Χαριλάου, κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τοποθετηθεί για την εν λόγω «μεθόδευση» και προανήγγειλε ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης θα «συνεχίσει το θεσμικό δρόμο ενάντια σε όσους είναι νομικά υπόλογοι για την άρνηση εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Αναλυτικά όσα είπε για το θέμα ο Θανάσης Γλαβίνας:

Πριν από λίγα λεπτά, με γραπτή επιστολή από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ τον κύριο Ράμμο, ο κύριος Ανδρουλάκης ενημερώθηκε για την άρνηση της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών να εφαρμόσει την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, του Συμβουλίου της Επικρατείας. Υπενθυμίζουμε ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ορίζει ότι η ΕΥΠ οφείλει να ενημερώσει την ΑΔΑΕ για τους τυπικούς λόγους της παρακολούθησης του κυρίου Ανδρουλάκη.

Η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών αρνείται να εφαρμόσει αυτή την απόφαση. Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι έχει να πει για αυτή την μεθόδευση ο πρωθυπουργός της χώρας και πολιτικός προϊστάμενος για την μεθόδευση άρνηση εφαρμογής της απόφασης του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως δημοσίως έχει δεσμευτεί έχει δηλώσει ότι θα συνεχίσει το θεσμικό δρόμο ενάντια σε όσους είναι νομικά υπόλογοι για την άρνηση εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Περιμένουμε και αναμένουμε την επόμενη συνεδρίαση της ΑΔΑΕ και τις περαιτέρω ενέργειες της.