Πολιτική

Μήνυμα αλληλεγγύης Κασσελάκη στον παλαιστινιακό λαό - Επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα

Μήνυμα αλληλεγγύης Κασσελάκη στον παλαιστινιακό λαό - Επισκέφθηκε τον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα Φωτογραφία: eurokinissi
«Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό», ανέφερε στην δήλωσή του από τη Βηθλεέμ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ βρέθηκαν ο Στέφανος Κασσελάκης και η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που πραγματοποιούν από σήμερα, Κυριακή 26/5/24, διήμερη επίσκεψη στην Παλαιστίνη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος και από τον υπουργό Τουρισμού και αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, Hani Al – Hayek, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους.

kasselakis vithleem 4aa67

Ο καταυλισμός του Αλ Άιντα άλλωστε, στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη, καθώς δημιουργήθηκε το 1948 μετά τα γεγονότα που ακολούθησαν την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων από τις εστίες τους.

{https://x.com/skasselakis/status/1794766613243220090?s=48&t=JSDrvE-U3Tu2wgTBt5phDQ}

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ο τομεάρχης 'Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.