Πολιτική

Χατζηδάκης για κύκλωμα εφοριακών ΔΟΥ Χαλκίδας: Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες

Χατζηδάκης για κύκλωμα εφοριακών ΔΟΥ Χαλκίδας: Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες
Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης τοποθετήθηκε στον απόηχο της αποκάλυψης κυκλώματος επίορκων εφοριακών στην ΔΟΥ Χαλκίδας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα μετά από καταγγελία, συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω η διευθύντρια, ο υποδιευθυντής, 3 υπάλληλοι της ΔΟΥ καθώς και δύο ιδιώτες, για εγκληματική οργάνωση που εκβίαζε επιχειρηματίες για φορολογικές εκκρεμότητες για να αποσπούν χρηματικά ποσά

Στην δήλωσή του ο υπουργός ανέφερε ότι  «Δεν μπήκα στην πολιτική για να καλύπτω κλέφτες. Την αρχή αυτή τηρώ απαρέγκλιτα από την πρώτη στιγμή που μπήκα στη πολιτική και το ίδιο μήνυμα επαναλαμβάνω και σήμερα με αφορμή την υπόθεση στη ΔΟΥ Χαλκίδας.

Η συστηματική δουλειά της ΕΛΑΣ, της ΑΑΔΕ και των δικαστικών αρχών αποδεικνύει την ισχυρή μας θέληση να συγκρουστούμε με κάθε μορφή παρανομίας ακόμα και αν αυτή πηγάζει στην ίδια την Δημόσια Διοίκηση. Και είναι προφανές πως δεν θα σταματήσουμε εδώ. Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε ενάντια σε παραβατικές συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα και προς όλες τις κατευθύνσεις.

Είτε μιλάμε για περιπτώσεις διαφθοράς, είτε για λαθρεμπόριο, είτε για άλλα οικονομικά εγκλήματα. Είναι δίκαιο πρωτίστως για τους πολίτες, αναγκαίο για την οικονομία, αλλά και βασική αποστολή της ίδιας της Κυβέρνησης».