Ελλάδα

ΔΟΥ Χαλκίδας: Σε προσωρινή αργία οι υπάλληλοι που συνελήφθησαν για εκβιασμούς

ΔΟΥ Χαλκίδας: Σε προσωρινή αργία οι υπάλληλοι που συνελήφθησαν για εκβιασμούς Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
«Αδιαπραγμάτευτη η μηδενική ανοχή στη διαφθορά» δήλωσε για τις συλλήψεις της διευθύντριας και των υπαλλήλων στη ΔΟY Χαλκίδας, ο Γιώργος Πιτσιλής

«Από την πρώτη στιγμή, που ενημερωθήκαμε για το περιστατικό, βρισκόμαστε - όπως πάντα - σε διαρκή και στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, παρέχοντας κάθε χρήσιμο στοιχείο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης» σχολίασε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, για τους συλληφθέντες υπαλλήλους στη ΔOY Χαλκίδας.

«Αυτό κάνουμε και με το σύνολο των διωκτικών και δικαστικών αρχών για την υποβοήθηση ερευνών σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος, φοροδιαφυγής, λαθρεμπορίου και διαφθοράς» πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως «η μηδενική μας ανοχή είναι αυτονόητα αδιαπραγμάτευτη σε κάθε μορφή παραβατικότητας, από όπου και αν προέρχεται. Το ίδιο και η τήρηση του νόμου, τόσο από τους πολίτες, όσο και από το σύνολο των εργαζομένων της ΑΑΔΕ». Ο Γιώργος Πιστιλής κατέληξε λέγοντα πως «Συνεχίζουμε να υπηρετούμε πιστά το δημόσιο συμφέρον, θωρακίζοντας τους πολίτες, την οικονομία και την κοινωνία από κάθε είδους παραβατικές και εγκληματικές δραστηριότητες.»

Τονίζεται πως με απόφαση, που υπέγραψε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, οι συλληφθέντες υπάλληλοι της ΑΑΔΕ για την υπόθεση της Χαλκίδας, τέθηκαν σε προσωρινή αργία και διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από ενδελεχή έρευνα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επτά άτομα, ανάμεσά τους η διευθύντρια της ΔOY Χαλκίδας και δύο λογιστές για υποθέσεις εκβιασμών. Αναζητούνται ακόμα έξι άτομα ενώ μέχρι τώρα έχουν εξιχνιαστεί 17 υποθέσεις.