Πολιτική

Κασσελάκης: Έναρξη πολέμου σε Ανδρουλάκη, ακραίο φλερτ σε Κωνσταντοπούλου

Κασσελάκης: Έναρξη πολέμου σε Ανδρουλάκη, ακραίο φλερτ σε Κωνσταντοπούλου
Η μετεκλογική στρατηγική συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία φαίνεται να αποσαφηνίζεται τις τελευταίες μέρες, με βάση όσα έγραψε ο Στέφανος Κασσελάκης το Σάββατο σε άρθρο του στην ΕφΣυν και κυρίως με όσα είπε χθες σε συνέντευξη του στο Attia TV.

Συγκεκριμένα, από τη μια μεριά, ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε δηλώσεις που ισοδυναμούν με κήρυξη πολέμου στο ΠΑΣΟΚ και προσωπικά στον Νίκο Ανδρουλάκη και από την άλλη προχώρησε σε ακραίο φλερτ προσέγγισης της Πλεύσης Ελευθερίας και προσωπικά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Για Ανδρουλάκη: «Ας προσπαθήσει να πάει καλά στις εκλογές…»

Πέρα από την πάγια θέση του κατά μιας συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ο Στέφανος Κασσελάκης, έχει καταστεί πλέον ιδιαίτερα επικριτικός, έως ειρωνικός, έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ δηλώνει ξεκάθαρα ότι θα επιδιώξει να προχωρήσει σε επιθετικές μεταγραφές στελεχών από την Χαριλάου Τρικούπη. Συγκεκριμένα, για τον Νίκο Ανδρουλάκη ανέφερε χθες, πως «εάν θέλει να είναι πρωθυπουργός της χώρας, ας προσπαθήσει να πάει καλά στις εκλογές», υπονοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στις προσεχής ευρωεκλογές, με ευθύνη του προέδρου του.

Θα προσκαλέσω στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ταιριάζουν τα χνώτα μας

Παράλληλα, άσκησε κριτική σε ένα κομμάτι του ΠΑΣΟΚ, «το οποίο είναι πηγή ανθρώπινου δυναμικού για τον Κυριάκο Μητσοτάκη», «απέχει από την ισότητα στον γάμο» και «έχει διαφορετική άποψη για το κέρδος στα Πανεπιστήμια» απ’ ό,τι ο ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν πρόκειται να θυσιάζω τα πιστεύω μας για μια τέτοια σύγκλιση. Δε θ’ αλλάξουμε τη φιλοσοφία μας».

Ωστόσο, αποκάλυψε ότι υπάρχουν πρόσωπα και μάλιστα πρώην υπουργοί της Χαριλάου Τρικούπη τα οποία θέλει στον ΣΥΡΙΖΑ: «Υπάρχουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ που σέβομαι πάρα πολύ, τα χνώτα μας ταιριάζουν και τα οποία θα τα προσκαλέσω να έρθουν στο ΣΥΡΙΖΑ ως τη νέα Δημοκρατική Παράταξης της χώρας». Σε σχέση με το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηριστικές ήταν και οι αναφορές του για το Σημιτικό κομμάτι το οποίο έχει πάει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και η επισήμανση ότι η οικογένεια του ήταν «με το παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ».

Μακάρι να συνεργαστούμε με την Κωνσταντοπούλου που σέβομαι πολύ

Σε πολύ διαφορετική κατεύθυνση φαίνεται να κινείται ο Στέφανος Κασσελάκης έναντι της Πλεύσης Ελευθερίας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, δηλώνοντας χθες: «Σας λέω ξεκάθαρα ότι σέβομαι την Κοινοβουλευτική της Ομάδα πάρα πολύ. Και την κα Κωνσταντοπούλου, η οποία έχει εκπροσωπήσει τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών πολύ καλά. Και πραγματικά έχει κάνει πολύ καλές εμφανίσεις και προς τιμήν της, αφιερώνει πάρα πολύ χρόνο στο κοινοβουλευτικό έργο, μένει ώρες και ώρες και εκείνη και η ομάδα της στη Βουλή μέσα. Δηλαδή όντως επιτελούν το έργο για το οποίο πληρώνονται από τον ελληνικό λαό. Και μπράβο τους». «Μακάρι μαζί να συνεργαστούμε για το καλό της χώρας», συμπλήρωσε.

Άνοιγμα στην «κινηματική» βάση του Μέρα 25

Τέλος, άνοιγμα έκανε και στους νέους που «δραστηριοποιούνται και στο ΜέΡΑ25», οι οποίοι «θέλουν μια κινηματικότητα, την οποία πραγματικά τη χτίζουμε κι εμείς». Ωστόσο, ούτε αναφέρθηκε στον Γιάννη Βαρουφάκη ούτε απηύθυνε κάποια ανάλογη πρόταση συνεργασίας.