Πολιτική

Νέα Αριστερά κατά ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Οι εθνικιστικές κορώνες οδηγούν σε αδιέξοδα

Νέα Αριστερά κατά ΝΔ για τη Συμφωνία των Πρεσπών: Οι εθνικιστικές κορώνες οδηγούν σε αδιέξοδα Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
«Αργά ή γρήγορα τα ψέματα καταρρέουν», επισημαίνει ο Νάσος Ηλιόπουλος, σχολιάζοντας τη δήλωση του Παύλου Μαρινάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία αν το VMRO ζητήσει την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών, είναι το ερώτημα που θέτει ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικρίνοντας σφοδρά το κυβερνών κόμμα για τη στάση του στο θέμα.

«Η ΝΔ αφού έκανε χυδαία αντιπολίτευση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, σήμερα καλεί την "άλλη πλευρά" να την "σεβαστεί"», επεσήμανε σε ανάρτηση ο βουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, σχολιάζοντας την απάντηση που έδωσε σήμερα για το θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

«Αργά ή γρήγορα τα ψέματα καταρρέουν. Τι θα κάνει τώρα η ΝΔ αν το VMRO ζητήσει κατάργηση της; Οι εθνικιστικές κορώνες οδηγούν σε πραγματικά αδιέξοδα», συμπλήρωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

{https://x.com/n_iliopoulos/status/1788561201498103904}

Η απάντηση Μαρινάκη για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Κατά τη διάρκεια του briefing, ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε για τα αποτελέσματα των εκλογών στη Βόρεια Μακεδονία και αν ανησυχεί η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Αρχικά, απάντησε ότι ως αξιωματική αντιπολίτευση η ΝΔ είχε «απολύτως συνεπή στάση» σε αυτό το ζήτημα. Συνέχισε λέγοντας ότι το κόμμα του εξέφρασε από την αρχή τις πολύ σοβαρές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις του κάνοντας χρήση «όλων των θεσμικών κοινοβουλευτικών εργαλείων» που διέθετε τότε και συμπλήρωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι «από τη στιγμή που θα ψηφιστεί, αποτελεί μία δέσμευση που με βάση την συνέχεια του κράτους, θα ακολουθεί και τις επόμενες κυβερνήσεις».

«Και εμείς το σεβόμαστε αυτό απολύτως. Είναι μια διεθνής συνθήκη που έχει κυρωθεί, υπερισχύει από κάθε άλλη διάταξη και αυτό, νομίζω, περιμένουμε να γίνεται σεβαστό και από την άλλη πλευρά», κατέληξε ο Παύλος Μαρινάκης.