Πολιτική

Μαρινάκης: Στις 7 Μαΐου ενημερωθήκαμε για την έλευση του Εντι Ράμα

Μαρινάκης: Στις 7 Μαΐου ενημερωθήκαμε για την έλευση του Εντι Ράμα Φωτογραφία: Eurokinissi
«Δεν έχουμε ενημερωθεί για τον τόπο στον οποίο φαίνεται ότι θα γίνει η εκδήλωση που έχει προαναγγελθεί» από τον Εντι Ράμα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Ενημερωθήκαμε την Τρίτη, 7 Μαίου, για την έλευση του Έντι Ράμα, δεν έχουμε ενημερωθεί για τον τόπο στον οποίο φαίνεται ότι θα γίνει η εκδήλωση που έχει προαναγγελθεί», δήλωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για το θέμα της έλευσης του πρωθυπουργού της Αλβανίας.

Ως προς το ζήτημα του Φρέντη Μπελέρη και στον απόηχο δήλωσης της εκπροσώπου της Κομισιόν περί διμερών θεμάτων, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «είναι δεδομένο ότι δεν είναι διμερές ζήτημα, είναι ένα ζήτημα σεβασμού του κράτους δικαίου, του τεκμηρίου αθωότητας και της ανάγκης, έστω σε δεύτερο βαθμό, να διεξαχθεί μία δίκαιη δίκαιη».

Με αφορμή την επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στα μειονοτικά χωριά στην Αλβανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως αντίφαση ότι «ο κ. Κασσελάκης που έχει δηλώσει ότι η ΝΔ έβαλε ως υποψήφιο τον Μπελέρη για να μαζέψει το ακροδεξιό ακροατήριο και σειρά από στελέχη του κατηγορούν τον Φρέντη Μπελέρη ως ακροδεξιό, θυμάται τους Έλληνες της Χειμάρρας, θυμάται την ομογένεια και την θυμάται προεκλογικά».

Σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θυμήθηκε προεκλογικά τους Έλληνες της Χειμάρρας, τους έχει επισκεφθεί ξανά στο παρελθόν και έχει μιλήσει πολλές φορές για τα δικαιώματά τους.

«Να σεβαστούν στη Βόρεια Μακεδονία τη Συμφωνία των Πρεσπών»

Ερωτηθείς εξάλλου για τα εκλογικά αποτελέσματα στη Βόρεια Μακεδονία και το αν ανησυχεί η κυβέρνηση για το ενδεχόμενο αμφισβήτησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε: «Ας περιμένουμε να δούμε τι θα πει μετεκλογικά η κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία» και πρόσθεσε πως «είναι μια διεθνής συνθήκη που έχει κυρωθεί, υπερισχύει από κάθε άλλη διάταξη και αυτό περιμένουμε να γίνεται σεβαστό και από την άλλη πλευρά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως σε ό,τι αφορά την Συμφωνία των Πρεσπών, η ΝΔ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, «είχε απολύτως συνεπή στάση».

Όπως είπε, το κόμμα του εξέφρασε από την αρχή τις πολύ σοβαρές επιφυλάξεις και αντιρρήσεις του κάνοντας χρήση «όλων των θεσμικών κοινοβουλευτικών εργαλείων» που διαθέταμε τότε ως αντιπολίτευση, υπενθύμισε ωστόσο ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε επισημάνει ότι «από τη στιγμή που θα ψηφιστεί, αποτελεί μία δέσμευση που με βάση την συνέχεια του κράτους, θα ακολουθεί και τις επόμενες κυβερνήσεις».

«Και εμείς το σεβόμαστε αυτό απολύτως. Είναι μια διεθνής συνθήκη που έχει κυρωθεί, υπερισχύει από κάθε άλλη διάταξη και αυτό, νομίζω, περιμένουμε να γίνεται σεβαστό και από την άλλη πλευρά», πρόσθεσε.