Πολιτική

Γεραπετρίτης: Επίσκεψη στις χώρες του Κόλπου τις επόμενες μέρες

Γεραπετρίτης: Επίσκεψη στις χώρες του Κόλπου τις επόμενες μέρες
Επίσκεψη στις χώρες του Κόλπου το αμέσως προσεχές διάστημα, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Όπως είπε «των καλών υπηρεσιών που προσφέρει η Ελλάδα, όχι μόνο για την παύση των εχθροπραξιών και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, αλλά και σε ζητήματα που αφορούν την επόμενη μέρα για τη Μέση Ανατολή».

Ο κ.Γεραπετρίτης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Πλεύσης Ελευθερίας Αλεξάνδρου Καζαμία που μεταξύ άλλων ζήτησε να εξεταστεί το ενδεχόμενο διακοπής των διπλωματικών σχέσεων της χώρας μας με το Ισραήλ, τόνισε πως κάτι τέτοιο δεν θα απέβαινε προς το συμφέρον της χώρας μας αλλά και προς όφελος και του ίδιου του Παλαιστινιακού ζητήματος.

Επισήμανε δε, ότι καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις της με το Ισραήλ,ενώ εξακολουθούν να έχουν διπλωματικές σχέσεις μαζί του και χώρες του Αραβικού κόσμου,όπως η Αίγυπτος και η Ιορδανία.

«Η στάση αρχής, αλλά και το εθνικό όφελος, επιτάσσει η Ελλάδα να διατηρήσει τις σχέσεις που έχει με τα κράτη της περιοχής, περιλαμβανομένου και του Ισραήλ, βεβαίως της Παλαιστίνης αλλά και όλων των παρακείμενων και γειτονικών κρατών» ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής.

«Η στάση της Ελλάδας είναι καθαρή και συνεπής και στηρίζεται στον άξονα της αυστηρής εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, λέγοντας ότι χάρη στη στάση αυτή, μπορεί η χώρα μας να συνομιλεί με όλα τα μέλη για τη διακοπή των εχθροπραξιών και την αντιμετώπιση της προϊούσας ανθρωπιστικής κρίσης.