Πολιτική

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Πλεύρης θα απέχει από την ψήφιση στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Ο κύβος ερρίφθη: Ο Πλεύρης θα απέχει από την ψήφιση στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια
«Δεν έχω ομοφοβική προσέγγιση είναι αξιακή η διαφωνία μου» είπε ο Θάνος Πλεύρης εκφράζοντας τις ενστάσεις του στο νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο, από το βήμα της Ολομέλειας, προσθέτοντας πως διαφωνεί με την αλλαγή του προτύπου της οικογένειας.

«Δεν θέλω να αναγνωρίσω μια οικογένεια που θα υπάρχουν δυο πατέρες και καμία μητέρα, δεν είναι αριθμητικό το θέμα των γονέων» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και σημείωσε ότι δεν θα ψηφίσει τις διατάξεις αλλά θα επιλέξει στάση που δεν θα δώσει το δικαίωμα να εκμεταλλευθούν κάποιοι τη διαφωνία του για μικροπολιτικούς λόγους, δείχνοντας την αποχή.

Υποστήριξε ότι η ΝΔ είναι ένα κόμμα που σέβεται τις διαφωνίες, ενώ έριξε καρφιά σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις διαφοροποιήσεις, καλώντας τους βουλευτές τους να εκφράσουν τις επιφυλάξεις τους όπως στην γαλάζια παράταξη.

«Να δούμε τελικά που υπάρχει εσωκομματική δημοκρατία μέσα στα κόμματα, που είναι το ΠΑΣΟΚ με δέκα βουλευτές να αντιδρούν ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τον άλλο που φοβάται τα βουνά», αναρωτήθηκε συμπληρώνοντας ότι «η ΝΔ με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι σέβεται τις διαφωνίες».