Πολιτική

Μητσοτάκης: Αύξηση ορίων Golden Visa ακόμη και έως 800.000 ευρώ

Μητσοτάκης: Αύξηση ορίων Golden Visa ακόμη και έως 800.000 ευρώ Φωτογραφία: intime
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στο πρόγραμμα Golden Visa, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει το όριο για την απόκτηση της Golden Visa σε περιοχές όπου παρατηρείται υψηλή πίεση στις τιμές ενοικίασης.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται να αυξηθεί έως και τα 800.000 ευρώ σε μεγάλα αστικά κέντρα και νησιά.

Παράλληλα, το χαμηλότερο όριο των 250.000 ευρώ θα διατηρηθεί για περιοχές όπου δεν υπάρχει έντονη ζήτηση για κατοικίες, όπως η Πέλλα και η Κοζάνη, προκειμένου να διατηρηθεί η ισορροπία στις επενδύσεις.

Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Golden Visa δεν φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη στεγαστική κρίση, καθώς μόνο το 7% των ακινήτων που πωλήθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια αφορούσαν αυτό το πρόγραμμα.

Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η Golden Visa έφερε σημαντικά κεφάλαια στη χώρα, καθώς πρόκειται για επενδύσεις μεγάλης κλίμακας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα το όριο για την απόκτηση Golden Visa είναι 250.000 ευρώ σε πλειοψηφία των περιοχών της χώρας, εκτός από την κεντρική, βόρεια και νότια Αττική, τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, όπου είναι 500.000 ευρώ.