Πολιτική

Χριστοφιλοπούλου: Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ γιατί απογοητεύτηκα, εγκλωβισμένος ο Ανδρουλάκης

Χριστοφιλοπούλου: Έφυγα από το ΠΑΣΟΚ γιατί απογοητεύτηκα, εγκλωβισμένος ο Ανδρουλάκης
Στον απόηχο της προσχώρησής της στη Νέα Δημοκρατία η Εύη Χριστοφιλοπούλου δηλώνει έτοιμη «να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις» της κυβέρνησης Μητοοτάκη και τα όσα δηλώνει στην πρώτη της συνέντευξη για το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής και τον πρόεδρο του Νίκο Ανδρουλάκη θα συζητηθούν.

Το άλλοτε κραταιό στέλεχος της Χαριλάου Τρικούπη που θήτευσε και ως υπουργός εντάχθηκε με δόξα και τιμή στο κυβερνών κόμμα λέγοντας ότι θα «στηρίξει με όλες τις δυνάμεις το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης και τις μεταρρυθμίσεις που εκσυγχρονίζουν και αλλάζουν τη χώρα».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 FM ανέπτυξε τους λόγους για τους οποίους μεταπήδησε στη Νέα Δημοκρατία αφήνοντας αιχμηρά υπονοούμενα για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑ΄Λ και την πορεία του μέχρι στιγμής. Εξέφρασε ανοιχτά την απογοήτευσή της από το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια και τόνισε πως ποτέ δεν ήθελε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εξήγησε ότι αποφάσισε να προσχωρήσει στη ΝΔ επειδή αντιλαμβάνεται ότι η ΝΔ έχει έναν σοβαρό κεντρώο χώρο, ενώ ζούμε σε μια εποχή συγκλίσεων προς το κέντρο. Επισήμανε πως η πραγματική πολιτική αντίπαλος και εχθρός είναι ο ακροδεξιός και ο ακροαριστερός λαϊκισμός, ενώ τα άκρα απειλούν την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Η αντιπολίτευση του Ανδρουλάκη είναι της δεκαετίας του ’80

Σχετικά με τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι ποτέ δεν το ήθελε και εξέφρασε αντίθεσή της προς τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια τα θέματα της αντιμνημονιακής οργής και τον τρόπο πολιτεύσης με λαϊκισμό. Υπογράμμισε πως πολλοί μέλη του ΠΑΣΟΚ είχαν εκφράσει ανησυχία για την πιθανή συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερθείσα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, εξέφρασε την άποψη ότι φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί σε έναν στενό κύκλο και προτείνει να ανοίξει περισσότερο και να αναθεωρήσει την πολιτική του. Τονίζει ότι ως νεότερη γενιά πολιτικών θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα και να πάει σε μια πολιτική ουσιαστικής αντιπολίτευσης.