Πολιτική

«Βάπτισμα πυρός» Χαρίτση σε κοινοβουλευτική κόντρα με Μητσοτάκη για τη Θεσσαλία

«Βάπτισμα πυρός» Χαρίτση σε κοινοβουλευτική κόντρα με Μητσοτάκη για τη Θεσσαλία
Το πρώτο κοινοβουλευτικό μπρα ντε φερ με την ιδιότητα του Προέδρου της Νέας Αριστεράς θα έχει την Παρασκευή ο Αλέξης Χαρίτσης, μετά την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε για τη Θεσσαλία και τους πλυμμηροπαθείς, στη συνέχεια της περιοδείας που είχε πραγματοποιήσει στην περιοχή πριν από δέκα μέρες.

Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης, ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης θα απαντήσει στην Ώρα του Πρωθυπουργού, στην επίκαιρη ερώτηση του κ. Χαρίτση.

Συγκεκριμένα, ο πορτ παρόλ του Μεγάρου Μαξίμου ανακοίνωσε πως «στην Ολομέλεια της Βουλής θα μιλήσει αύριο Παρασκευή, στις 11 το πρωί, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νέα Αριστερά, Αλέξη Χαρίτση με θέμα το σχέδιο για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας».

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς με την επίκαιρη ερώτησή του είχε ζητήσει απαντήσεις τόσο για το πού βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων και των έργων αποκατάστασης, όσο και για το αν θα υπάρξει «ένα ολιστικό στρατηγικό σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης για τη θωράκιση της Θεσσαλίας».

Σε δηλώσεις που είχε κάνει μετά την κατάθεση της ερώτησης, από το περιστύλιο της Βουλής, ο Αλέξης Χαρίτσης τόνισε πως «παρά την επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης, η πραγματικότητα είναι ότι το επιτελικό κράτος έχει καταρρεύσει», καθώς «οι πολίτες της Θεσσαλίας έχουν αφεθεί αβοήθητοι να προσπαθούν μόνοι τους να ξαναστήσουν τη ζωή τους».

«Η Νέα Αριστερά θα είναι η φωνή τους στο Κοινοβούλιο. Τόσο για τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης όσο και με τις προτάσεις της για ένα βιώσιμο, κοινωνικό και παραγωγικό μέλλον της περιοχής τους» τόνισε και κάλεσε τον υπουργό να απαντήσει στα εξής ερωτήματα:

1. Σε ποια φάση βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων ανακούφισης των πληγέντων;
2. Ποιο είναι το ολιστικό στρατηγικό σχέδιο που απαιτείται, έτσι ώστε η περιοχή να μην ξαναζήσει αντίστοιχες καταστροφές στο άμεσο μέλλον;