Πολιτική

«Αντάρτικο» Οικονόμου για γάμο ομόφυλων: Θα μας εγκαταλείψουν οι ψηφοφόροι μας

«Αντάρτικο» Οικονόμου για γάμο ομόφυλων: Θα μας εγκαταλείψουν οι ψηφοφόροι μας Φωτογραφία: Intime
Καταπέλτης για την κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός ΠΡΟΠΟ Γιάννης Οικονόμου, αναφορικά με το γάμο ομοφύλων κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Συντηρητισμός στην Ελλάδα»

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο Συντηρητισμός στην Ελλάδα όπου κατά την τοποθέτησή του θέλησε να συνδέσει τις ρίζες του κόμματος και του συντηρητισμού με την τρέχουσα επικαιρότητα και το επίμαχο γάμο των ομοφύλων ζευγαριών που «ταρακουνά» αυτά τα θεμέλια.

«Δεν μπορεί η κάθε επιθυμία να θεωρείται δικαίωμα» σχολίασε και συνέχισε στο ίδιο ύφος. «Η μετατροπή κάθε επιθυμίας σε δικαίωμα δεν βοηθά την ενότητα της κοινωνίας». Θέλοντας μάλιστα να διευκρινίσει περεταίρω τις θέσεις του, συμπλήρωσε: «Όταν η έμφαση δίνεται στο άτομο μειώνεται η δύναμη της πλειοψηφίας»

«Δεν είναι δυνατόν στο όνομα των ατομικών δικαιωμάτων να απαξιώνεται η πλειοψηφία. Ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής με υπερτονισμό των δικαιωμάτων δημιουργεί πρόβλημα στη συλλογικότητα»

Η συλλογικότητα είναι το έθνος κράτος που λέγεται Ελλάδα

«Το κράτος υπάρχει ως όργανο επιβίωση του έθνους των Ελλήνων της γλώσσας και Οχι μονο για την υποδοχή επενδύσεων

Ο προβληματισμός μου ως βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας είναι ότι ο υπερτονισμός της φιλελεύθερης αρχής στρέφει την πλάτη στην παραταξιακή μας βάση. Ειναι άνθρωποι που αγαπούν την οικογένεια , σέβονται την παράδοση και τη θρησκεία. Αν τους προδώσουμε
Μπορεί να μας εγκαταλείψουν. Μπορεί να στραφούν σε άλλες αντισυστημικές δυνάμεις.

Έχουμε πρόσφατο το παράδειγμα της Γαλλίας. Η γαλλική δεξιά σχεδόν εξαϋλώθηκε επειδή από στράφηκε βασικούς πυλώνες της δεξιά έθνος, οικογένεια , θρησκεία

Στράφηκαν οι ψηφοφόροι στην Ακροδεξιά με καταστροφικές συνέπειες για τη Γαλλία και την Ευρώπη

Η αποϊδεολογικοποίηση του συντηρητικού χώρου δεν βοηθά ούτε την Ελλάδα ούτε τη Νέα Δημοκρατία

Η ταυτότητα της ΝΔ έχει αναφορά στην εθνική και στην ιστορική συνείδηση, στη γλώσσα... στη θρησκεία

Το κόμμα μου είναι ισχυρό γιατί είναι ταυτοτικά ισχυρό

Χωρίς τον δεσμό με τη βάση της παράταξης ούτε θα ήταν ούτε θα είναι εύκολο» κατέληξε ο κ. Οικονόμου