Πολιτική

Παναγιωτόπουλος σε Στόλτενμπεργκ: «Δεν θα δεχθούμε αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας»

Παναγιωτόπουλος σε Στόλτενμπεργκ: «Δεν θα δεχθούμε αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας»
Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Γενς Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας και έστειλε σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος συναντήθηκε στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας Γιενς Στόλτενμπεργκ (Jens Stoltenberg).

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, σύμφωνα με το ΥΠΕΘΑ, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε τον Γενς Στόλτενμπεργκ για τις τελευταίες εξελίξεις στην επιθετική ρητορική της τουρκικής ηγεσίας.

Υπογράμμισε ότι υπονομεύουν την ενότητα και τη συνοχή της Συμμαχίας, και την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Ακόμη, ο ΥΕΘΑ επεσήμανε ότι πάγια θέση της Ελλάδας είναι η συνεννόηση και ο διάλογος με βάση το Διεθνές Δίκαιο και την αρχή καλής γειτονίας, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα δεν θα δεχθεί αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας.