Πολιτική

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ουκρανό πρωθυπουργό στην Πράγα, «στήριξη της Ελλάδας στη χώρα σας»

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ουκρανό πρωθυπουργό στην Πράγα, «στήριξη της Ελλάδας στη χώρα σας»
Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε σήμερα στην Πράγα με τον Ουκρανό ομόλογό του Denys Shmyhal, λίγο πριν την έναρξη της πρώτης Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε την στήριξη της χώρας μας στον αγώνα των Ουκρανών και στις προσπάθειες διαφύλαξης της εδαφικής ακεραιότητας και της ελευθερίας της Ουκρανίας.

Ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα καταδικάζει κατηγορηματικά την παράνομη προσάρτηση από τη Ρωσία τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η χώρα μας αναγνωρίζει τις περιοχές αυτές ως τμήμα της ουκρανικής επικράτειας και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί οποιαδήποτε αλλαγή του καθεστώτος τους, σε κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την αποφασιστικότητα της χώρας μας να σταθεί, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους της, στο πλευρό της Ουκρανίας.

Τέλος, ενημέρωσε τον Ουκρανό ομόλογό του για τις σταθερές θέσεις της Ελλάδας κατά του αναθεωρητισμού και της αμφισβήτησης Διεθνών Συνθηκών και ζήτησε από τον ομόλογό του την ευθυγράμμιση με τις θέσεις της Ε.Ε. για την Τουρκία.