Πολιτική

Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη- Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη

Συνελήφθη ο Μπαρμπαρούσης στην Πεντέλη- Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη
Προθεσμία για την ερχόμενη Τετάρτη ζήτησε και πήρε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής αυγής Κων. Μπαρμπαρούσης, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, ύστερα από τα όσα είχε πει στη Βουλή.

Θα αρνηθεί τις κατηγορίες που του αποδίδονται, την ερχόμενη Τετάρτη ενώπιον του ανακριτή ο πρώην πλέον βουλευτής της Χρυσής Αυγής, ο οποίος συνελήφθη σήμερα το πρωί σε φιλικό του σπίτι στην Πεντέλη και πριν από λίγο οδηγήθηκε στην Ευελπίδων προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα που είχε εκδοθεί σε βάρος του.

Ο συνήγορος του κ. Κορατζοπουλος υποστήριξε ειδικότερα ότι ήταν «ατυχής επιλογή εκφράσεων, οι οποίες ενσωματώθηκαν στο λόγο του σε μια στιγμή έξαρσης. Αυτή δε η φρασεολογία προφανώς είναι απρόσφορη να προκαλέσει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.. Ήδη έχει ανακαλέσει τις επίμεμπτες φράσεις και θα το επαναλάβει. Η πρόθεση του με τη χρήση αυτών των εκφράσεων τελικά ήταν κατά τρόπο εμφατικό να θέσει τους πολιτειακούς παράγοντες προ ευθυνών τους».

Να υπενθυμίσουμε ότι συνελήφθη σε σπίτι στην Πεντέλη συνελήφθη, λίγο μετά τις 8 το πρωί,  σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για τα όσα είχε πει στη Βουλή, καλώντας τον στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό.

Ο Μπαρμπαρούσης εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας τους οποίους ακολούθησε πειθήνια, όταν του το ζήτησαν.

Διαβάστε ακόμη: Έκτακτο - Συνελήφθη ο Κ. Μπαρμπαρούσης