Το come back της κρουαζιέρας, η φλέβα χρυσού των Ιταλών και η Rookie του ΣΕΒ

Το come back της κρουαζιέρας, η φλέβα χρυσού των Ιταλών και η Rookie του ΣΕΒ

Το come back της Κρουαζιέρας

Μια Ελλάδα, ενηλίκων, διακινήθηκε πέρυσι μέσω των κρουαζιερόπλοιων από τα ελληνικά λιμάνια. Και δεν το λες και λίγο. Σύμωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας, διακινήθηκαν σε διάφορους λιμενικούς προορισμούς της χώρας περισσότεροι από 7 εκατομμύρια επιβάτες μέσω 5.230 κρουαζιερόπλοιων, δηλαδή κοντά μισό εκατομμύριο περισσότεροι επιβάτες και 500 επιπλέον κρουαζιερόπλοια σε σχέση με το 2022.

Αποτέλεσμα η Ελλάδα να καταλάβει την τρίτη θέση στο βάθρο της κρουαζιέρας στη Μεσόγειο σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Εταιρειών Κρουαζιέρας (CLIA). Το ακόμη πιο ενδιαφέρον και αυτό κρατήστε το γιατί θα επσιτρέψουμε είναι ότι χωρίς την κρουαζιέρα δεν θα υπήρχε ευρωπαϊκή ναυπηγική δραστηριότητα, αφού το 94% των κρουαζιερόπλοιων παγκοσμίως χτίζονται στην Ευρώπη.

Η φλέβα χρυσού των Ιταλών

Δεν ξέρω τι εσώρουχα φοράτε εσείς πάντως αρκετοί Έλληνες προτιμούν τους Ιταλούς της Calzedonia, της Intimissimi, και της Tezenis. Αυτό τουλάχιστον μαρτυρούν τα νούμερα. Πέρυσι η Calin πούλησε προϊόντα αξίας 59,311 εκατ. ευρώ δηλαδή 12,54% περισσότερα από το 2022. Όσο για τα κέρδη που έβαλε στα ταμεία της αυτά αυξήθηκαν στα 5 εκατ. ευρώ από 4,568 εκατ. ευρώ το 2022. Μάλιστα λόγω των υψηλών κερδών οι Ιταλοί μέτοχοι θα λάβουν και αυξημένο κατά 24% μέρισμα. Συνολικά 4,285 εκατ. ευρώ από 3,34 εκατ. ευρώ το 2022.

Μια μικρή λεπτομέρεια για να μην σας θαμπώνουν οι αριθμοί. Οι χονδρικές πωλήσεις αντιπροσωπεύουν το ¼ του συνόλου, υπάρχει συγκέντρωση πιστωτικού κινδύνου, καθώς τέσσερις πελάτες αντιπροσωπεύουν κοντά στο 65% του συνόλου και το 57% των απαιτήσεων της από πελάτες χονδρικής. Σε ότι αφορά τη λιανική το δίκτυο κατά βάση franchise αριθμεί 142 καταστήματα αφού πέρυσι προστέθηκαν επιπλέον έξι στο δίκτυο της.

Και η Rookie του ΣΕΒ Ιουλία Τσέτη

Στο Αμερικανικό μπάσκετ rookie ονομάζεται κάθε παίκτης που δεν έχει παίξει ποτέ παιχνίδι στο ΝΒΑ μέχρι εκείνη τη χρονιά. Το ΝΒΑ μάλιστα βραβεύει τον καλύτερο νεοσύλλεκτο με το βραβείο NBA Rookie of the Year, όπως ψηφίζεται από μια επιλεγμένη επιτροπή αθλητικών συντακτών και ραδιοτηλεοπτικών συντακτών των Ηνωμένων Πολιτειών και του Καναδά. Αυτό τον χαρακτηρισμό διεκδικεί η Rookie υποψήφια για την προεδρία του ΣΕΒ, Ιουλία Τσέτη.

Η πρόεδρος και CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) και γενική γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του ΣΕΒ, αν και γνωρίζει βαθιά μέσα της πως οι πιθανότητες να εκλεγεί πρόεδρος του Συνδέσμου είναι μικρές γνωρίζει ακόμη καλύτερα ότι με την υποψηφιότητά της θέτει τις βάσεις για τον επόμενο … γύρο. Χθες πάντως κράτησε χαμηλά την μπάλα, χωρίς ιδιαίτερες κορώνες και σίγουρα χωρίς να εξαπολύσει ευθείες βολές κατά του Ιερατείου του ΣΕΒ ή του συνυποψηφίου της.