Τα τραγούδια και τα ζεϊμπέκικα στις Σπέτσες, ντελιβεράς μόνο για το... Γεννηματάς, και τα «ελληνικά» ΙΚΕΑ που σαρώνουν

Τα τραγούδια και τα ζεϊμπέκικα στις Σπέτσες, ντελιβεράς μόνο για το... Γεννηματάς, και τα «ελληνικά» ΙΚΕΑ που σαρώνουν

Τραγούδια και ζεϊμπέκικα στις Σπέτσες

Πάρα το ότι το πρόγραμμα της σύσκεψης των Σπετσών αποδείχθηκε εξαντλητικό για τους βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έλειψαν και στιγμές κεφιού... Αν και δεν υπήρχαν όργανα, επιστρατεύθηκε ένα κινητό που έδινε τον μουσικό τόνο και ακολουθούσαν καλλίφωνοι και μη.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, πέρα από την αναμενόμενα «πολύ δυνατή» Καλλιόπη Βέτα, την παράσταση έκλεψε ο Σωκράτης Φάμελλος, που μολονότι είναι γνωστό ότι κατάγεται από οικογένεια μουσικών δεν ήταν γνωστό ότι έχει ασχοληθεί και ο ίδιος επισταμένα με το «σπορ». Το αποκορύφωμα του αυθόρμητου γλεντιού μάθαμε ότι ήταν η Ρόζα, με την Κυριακή Μάλαμα να την χορεύει και στη συνέχεια το παρεάκι αποχώρησε τραγουδώντας το Μαχαίρι του Καββαδία.

«Συνολική πολιτική στήριξης της οικογένειας», δρομολογεί το Μαξίμου

Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας να είναι στραμμένα στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, είναι σαφές όμως ότι η ίδια η κυβέρνηση συνεχίζει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε το ζήτημα αυτό να μην μονοπωλεί την επικαιρότητα.

Έτσι, μία ημέρα πριν συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο στην ατζέντα του, οι υπουργοί Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης και Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, θα παρουσιάσουν, στις 11 σήμερα το πρωί, μέτρα πρόσθετης στήριξης των νέων γονέων.

Τα είχε προαναγγείλει ουσιαστικά ο πρωθυπουργός την περασμένη Παρασκευή από το Νταβός, τονίζοντας ότι η στήριξη των νέων οικογενειών και των οικογενειών με παιδιά είναι τομέας προτεραιότητας για την κυβέρνηση, με ιδιαίτερη έμφαση στο στεγαστικό.

Ας μην ξεχνάμε ότι και λίγες ώρες πριν την συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη στην ΕΡΤ, όταν γνωστοποίησε το πλαίσιο της κυβερνητικής πρότασης για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, είχαν ανακοινωθεί, μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τα 4 νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που αφορούν μεταξύ άλλων και στο βρεφικό γάλα.

Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου είναι ότι όλα τα μέτρα που εξαγγέλλονται εντάσσονται στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής στήριξης της οικογένειας και ειδικά των νέων οικογενειών", ενώ τον Μάιο θα παραδοθεί στον πρωθυπουργό και το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό.

Αναζητείται ντιλιβεράς για ειδική αποστολή

Τα πάνω κάτω έχει φέρει το delivery στη ζωή μας. Όμως δεν σταματάει να μας εκπλήσει η εφευρετικότητα των καφέ, εστιατορίων, σούπερ μάρκετ, φαρμακείων κλπ. Όπως έμαθα καφέ αναζητά εναγωνίως ντιλιβερά για παραδόσεις. Και θα πείτε με το δίκιο σας ότι που το παράξενο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι παραδόσεις θα γίνονται εντός του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας. Το καφέ που ψάχνει ντιλιβερά τον θέλει για να κάνει παραδόσεις εντός του νοσοκομείου Γεννηματάς που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων.

Οι περιπέτειες της Google στην Ελλάδα

Ανοικτή παραμένει ακόμη η διαφορά της Google Greece με τις Ελληνικές Φορολογικές Αρχές. Η εταιρεία είχε ελεγχθεί από τις Ελληνικές Φορολογικές Αρχές για τα έτη 2010, 2011 και 2012 και τον Μάρτιο του 2015 τις επιβλήθηκαν επιπρόσθετοι φόροι και πρόστιμα 47,7 εκατ. ευρώ που δεν το λες και λίγο. Η Google Greece έχει αμφισβητήσει την παραπάνω φορολογική έκθεση με προσφυγή στα διοικητικά δικαστήρια και είναι αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης όπως μου λένε.

Η ουσία είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη, δηλαδή παραμένει εκκρεμείς. Μάλιστα ο Ορκωτός Ελεγκτής, η ΕΥ, στην έκθεσή του εφιστά την προσοχή στο συγκεκριμένο θέμα δηλώνοντας αβεβαιότητα ως προς την έκβαση της υπόθεσης.
Σε άλλα νέα η εταιρεία που τζιράρει πάνω από 12,5 εκατ. ευρώ ετησίως χρωστά πάνω από 33 εκατ. ευρώ τα περισσότερα από τα οποία, δηλαδή τα 30 εκατ. ευρώ, αφορούν μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις και συγκεκριμένα δάνειο από εταιρεία του ομίλου Google.

Ο Έλληνας που τα έβαλε με τα ΙΚΕΑ

Ότι τα σουηδικά ΙΚΕΑ που στην Ελλάδα τα «έχει» ο όμιλος Φουρλή, είναι ο απόλυτος άρχοντας των ειδών για το σπίτι δεν χωρά αμφιβολία. Ή μήπως όχι. Όπως μαθαίνω ένας Έλληνας, ο Mάριος Μπεζιούλας, ιδρυτής και γενικός διευθυντής του ηλεκτρονικού καταστήματος Spitishop, που αποτελεί σήμερα το Νο 1 e–shop λευκών ειδών και ειδών διακόσμησης, έχει επιδόσεις που ζηλεύουν τα ΙΚΕΑ.

Οι πωλήσεις του ξεπερνούν τα 12,5 εκατ. ευρώ με την ετήσια ανάπτυξη να ξεπερνά το 13% και το ποσοστό του μικτού κέρδους το 40,38%. Το Spitishop που εκτός από ηλεκτρονικό κατάστημα διαθέτει και δίκτυο δύο φυσικών καταστημάτων σε περιφερειακές αγορές της Αττικής, στο Περιστέρι και στην Αγία Παρασκευή απασχολεί 66 άτομα και εξυπηρετεί περισσότερες από 600 παραγγελίες ημερησίως. Για όσους δεν τον γνωρίζουν ο Μάριος επίσης ασχολείται με μεγάλο ενδιαφέρον με τα θέματα του ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα, όντας ενεργό μέλος του GRECΑ τα τελευταία χρόνια.

Όσο για την ΙΚΕΑ σήμερα λειτουργούν 20 καταστήματα ΙΚΕΑ (σε Ελλάδα, Κύπρο, και Βουλγαρία) διαφορετικών μεγεθών και ο όμιλος Fourlis προγραμματίζει το άνοιγμα τριών νέων σε Πάτρα, Κρήτη και νότια προάστια Αθήνας έως το 2027.