Παιχνίδια Εξουσίας

Μια από τα ίδια η επιλογή των υποψηφίων: Μητσοτάκης και Κασσελάκης οι πρώτοι υπεύθυνοι

Μια από τα ίδια η επιλογή των υποψηφίων: Μητσοτάκης και Κασσελάκης οι πρώτοι υπεύθυνοι
Από κοντά και ο Ανδρουλάκης- Κανένα μάθημα από τη ...δράση Ελλήνων ευρωβουλευτών στην παρούσα Βουλή.

Από τη μια επιχειρούν να πείσουν τους πολίτες να πάνε να ψηφίσουν στις 9 Ιουνίου γιατί οι ευρωεκλογές είναι σοβαρή υπόθεση γιατί στο Ευρωκοινοβούλιο λαμβάνονται οι κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν τη ζωή των ευρωπαίων.

Από την άλλη συγκροτούν ψηφοδέλτια που στέλνουν τα ...πρωινάδικα στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο!

Η λογική στην κατάρτιση των ευρωψηφοδελτίων βαραίνουν πρωτίστως το μέγαρο Μαξίμου και την Κουμουνδούρου, δευτερευόντως και τη Χαριλάου Τρικούπη!

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο σημείο να εκμεταλλευτεί τα συναισθήματα των συμπολιτών μας για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, χρησιμοποιώντας τον Φώτη Μπελέρη στο εσωτερικό πολιτικό παιχνίδι. Από τη διεθνοποίηση του μείζονος θέματος της φυλάκισής του και της κόντρας Ράμα-Μπερίσα για το ποια οικονομικά συμφέροντα θα αλώσουν τις περιουσίες μειονοτικών στην «αλβανική Ριβιέρα», φτάσαμε στην τοποθέτηση του Μπελέρη στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο για μια χούφτα ψήφους από την ακροδεξιά. Και, μάλιστα, όσοι ασκούν κριτική στην εκμετάλλευση της μειονότητας συνήθως κατηγορούνται ως «μειωμένης εθνικής ευαισθησίας πολίτες», δηλαδή επιστρατεύονται ακροδεξιά επιχειρήματα! Οι δε επτά δημοσιογράφοι που είναι υποψήφιοι με το «γαλάζιο« ευρωψηφοδέλτιο φανερώνει και το μέγεθος των διασυνδέσεων με την ηγεσία κυρίως εκείνων που παρέμειναν στις εκπομπές τους κάνοντας μέσω αυτών προεκλογική εκστρατεία με το προσωπείο των ...αδεσμεύτων! Και, βεβαίως, και εδώ υποψηφιότητες «παρατράγουδα», προφανώς για να πείσουν πόσο σημαντικές είναι οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο!

Η αξιωματική αντιπολίτευση, που χαρακτηρίζεται από την ταύτισή της με το λάιφ στάιλ, ξεπέρασε τη ΝΔ! Κάποτε ήταν υποψήφιοι ο Αλαβάνος, ο Παπαγιαννάκης, ο Κωνσταντόπουλος, κορυφαίοι εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών και τώρα υπάρχουν κάποιοι που λες «εκεί που κρεμούσαν οι καπεταναίοι τ΄ άρματα...»! Με επίκληση την ....αδιαμεσολάβητη σχέση του προέδρου με το λαό, έγινε δημοψήφισμα για το οποίο ούτε καν γνωρίζουμε πόσους σταυρούς έλαβαν οι υποψήφιοι που εκλέχτηκαν να δοκιμάσουν το ευρωψηφοδέλτιο, ενώ η παρουσίασή τους στην Αθήνα (λυπάμαι που το γράφω, δεν φταίνε οι υποψήφιοι) θύμιζε περιοδεύοντα θίασο για να βγάλει λόγο ο αρχηγός!

Επί ηγεσίας Κασσελάκη, επίσης, τα πρωινάδικα λάτρεψαν τον ...ΣΥΡΙΖΑ, που δεν έχει τη δυνατότητα πλέον να σκεφτεί πως δεν είναι στραβός μόνο ο γιαλός, αλλά και αυτοί αρμενίζουν στραβά!

Το ΠΑΣΟΚ, κατά κοινή ομολογία, έφτιαξε ένα καλύτερο ψηφοδέλτιο. Και αυτό, όμως, το χαρακτήρισε η συμμετοχή του Ζαγοράκη, που ανακοινώθηκε υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ ενώ δεν είχε αποχωρήσει ή δεν είχε διαγραφεί από τη ΝΔ, ήταν δηλαδή υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής της ΝΔ! Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη, άλλωστε, εξελήφθη ως ένδειξη αδυναμίας της ηγεσίας της Χαριλάου Τρικούπη, με αποτέλεσμα ανεξαρτήτως τις επιπλέον ψήφους που θα φέρει στο ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη η εκτίμηση είναι ότι περισσότερο κάνει ζημιά στον Νίκο Ανδρουλάκη. Για να είμαστε δίκαιοι, όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε πως δεν μπορεί η μεταγραφή του Πύρρου Δήμα από το ΠΑΣΟΚ στη ΝΔ να είναι «θρίαμβος Μητσοτάκη» και η μεταγραφή του Ζαγοράκη από τη ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ να είναι «κατάντια Ανδρουλάκη»! (Αν και το κύριο είναι πως κάποιοι εκμεταλλεύονται μεγάλους αθλητές, Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές Ευρώπης, μόνο και μόνο για μικροκομματικά οφέλη!).

Και όλα αυτά ενώ στις ομάδες των κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο υπήρχαν μέλη τους που είχαν μπλεξίματα ακόμα και με τη δικαιοσύνη- κάποιοι μάλιστα προφυλακίστηκαν κιόλας!

ΥΓ1: Μεταξύ των υποψηφίων ευρωβουλευτών υπάρχουν και ικανότατοι υποψήφιοι. Μην τους πάρει όλους η μπάλα!

ΥΓ2: Οι αναφορές στα πρωινάδικα δεν είναι υποτιμητικές για τους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτά. Είναι υποτιμητικές για τους αρχηγούς και τα κόμματα που τους χρησιμοποιούν για να κερδίσουν μέσω αυθτών ψήφους!