Παιδεία

Εκτός οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί από το ΕΣΠΑ

Εκτός οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί από το ΕΣΠΑ Εκτός οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί από το ΕΣΠΑ
Εκτός οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί από το ΕΣΠΑ Λύση στο θέμα της χρηματοδότησης των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ αναζητείται στη σημερινή σύσκεψη των αρμόδιων φορέων, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος. Ο υπουργός Εσωτερικών εκάνε γνωστό ότι θα μείνουν εκτός από το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Από τη λύση ενδεχομένως που μελετάτε για την χρηματοδότηση της δωρεάν φιλοξενείας από το ΕΣΠΑ αποκλείονται ορισμένοι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί .Δηλαδή ουσιαστικά θα μείνουν εκτός οι παιδικοί σταθμοί που χρηματοδοτούνται μόνον από δήμους και θα επιδοτούνται μόνο ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί

Για την ενδοδημοτική κινητικότητα, ο κ. Ντινόπουλος ανέφερε ότι ίσως πρέπει να εξεταστούν εκ νέου τα χρονοδιαγράμματα, καθώς έχουν ήδη λήξει και η συμμετοχή έφθασε μόλις τους 1.000 υπαλλήλους έναντι στόχου 3.000.

Για την ενδοδημοτική κινητικότητα, ο κ. Ντινόπουλος είπε ότι ίσως πρέπει να εξεταστούν εκ νέου τα χρονοδιαγράμματα, καθώς έχουν λήξει και έχουν δηλώσει συμμετοχή μόνο 1.000 υπάλληλοι, έναντι στόχου για 3.000.

Αναφερόμενος γενικότερα στην κινητικότητα και τις απολύσεις στο Δημόσιο, σημείωσε ότι θα τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Υπογράμμισε όμως πως η υλοποίηση των δεσμεύσεων πρέπει να γίνει ορθολογικά και με την ανάλογη ευαισθησία.