Οικονομία

Τηλέφωνο καταγγελιών για ελλείψεις στα Δημόσια νοσοκομεία

Τηλέφωνο καταγγελιών για ελλείψεις στα Δημόσια νοσοκομεία
Τηλέφωνο καταγγελιών για ελλείψεις στα Δημόσια νοσοκομεία Καταγγελίες για ελλείψεις στα νοσοκομεία θα μπορούν να υποβάλλουν οι πολίτες τηλεφωνικά, μετά απο πρωτοβουλία του ΙΣΑ σχετικά με την κατλάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) σύμφωνα με ανακοίνωση του παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις σοβαρές δυσλειτουργίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας που απειλούν τη Δημόσια υγεία.

Η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Δημόσια νοσοκομεία τα οποία παραμένουν ακέφαλα και με άδεια ταμεία είναι πλέον οριακή.

Στο νοσοκομείο «Λαϊκό», δεκάδες καρκινοπαθείς έμειναν χθες χωρίς θεραπεία καθώς δεν υπήρχαν κονδύλια για την αγορά φαρμάκων.

"Τα περισσότερα Δημόσια νοσοκομεία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα που υποβαθμίζουν δραματικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Ο ΙΣΑ ανταποκρινόμενος στο ρόλο του ως θεματοφύλακας της Δημόσιας υγείας καθιερώνει γραμμή καταγγελιών και ζητά από τους πολίτες να δηλώνουν τις ελλείψεις που διαπιστώνουν. Ο ΙΣΑ θα παρεμβαίνει ζητώντας να αποδοθούν ποινικές και ηθικές ευθύνες για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση", τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης.

Οι πολίτες μπορούν να καλούν τη τηλεφωνική γραμμή 2130117372 από τις 10 π.μ έως τις 2 μ.μ για να καταγγέλλουν ελλείψεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.