Οικονομία

Δεν αρκεί ένα θετικό rapid test ή PCR για πληρωμένη αναρρωτική άδεια (βίντεο)

Δεν αρκεί ένα θετικό rapid test ή PCR για πληρωμένη αναρρωτική άδεια (βίντεο)
Δεν αρκεί ένα θετικό rapid test ή ένα θετικό PCR για να πληρωθεί από τον ΕΦΚΑ η αναρρωτική άδεια ενός νοσούντα από κορονοϊό αλλά χρειάζεται και ιατρική γνωμάτευση.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι που νόσησαν με κορονοϊό, προκειμένου να πληρωθούν από τον ΕΦΚΑ, δεν αρκεί το θετικό rapid ή pcr test και απαιτείται επιπλέον ιατρική βεβαίωση από συμβεβλημένο γιατρό.

Ειδικότερα, όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος: «Το rapid test ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού».

«Ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών», είπα και συνέχισε λέγοντας: «Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες», συμπληρώνοντας ότι, δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Αναφορικά με τον τρόπο πληρωμής είπε πως, «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται».

«Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος», σημείωσε.