Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, «Οι δειγματοληπτικές έρευνες του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ στις ιχθυαγορές, κατέδειξαν μία μεσοσταθμική πτωτική πορεία των τιμών στα θαλασσινά, κυρίως των κατεψυγμένων, της τάξεως του 2,7%.
Στα υπόλοιπα προϊόντα που συνθέτουν το Σαρακοστιανό τραπέζι υπάρχουν αυξομειώσεις των τιμών, με καταγεγραμμένες υποχωρήσεις και ανοδικές τάσεις, με συνέπεια η μεσοσταθμική μείωση του συνολικού κόστους του σαρακοστιανού τραπεζιού να κυμαίνεται στο 2,4%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα».
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τους δειγματοληπτικούς ελέγχους του ΙΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ, φέτος το κόστος των θαλασσιών είναι κατά 2,7% χαμηλότερο, λόγω των μειώσεων που εμφανίσουν οι τιμές των κατεψυγμένων θαλλασιών, καθώς οι τιμές των φρέσκων κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα με τα περυσινά.
Σε ότι αφορά το κόστος των υπολοίπων προϊόντων, παρατηρούνται αυξομειώσεις τιμών με αποτέλεσμα η μεσοσταθμική μείωση να διαμορφώνεται στο 1,7%.