Διεθνή

Γαλλία: Εντοπίστηκαν τα οστά του 2,5 ετών αγνοούμενου Εμίλ

EPA EPA
Εντοπίστηκαν σε περιοχή της Γαλλίας χθες, οστά, που ανήκουν στον 2,5 ετών αγνοούμενο Εμίλ.

Ο Εμίλ είχε χαθεί πριν από 9 μήνες στην περιοχή Άλπ-ντε-Οτ-Προβάνς της Γαλλίας. «Το Σάββατο η αστυνομία ενημερώθηκε για την ανακάλυψη οστών κοντά στον οικισμό Βερνέτ», ανακοίνωσε ο εισαγγελέας Ζαν-Λικ Μπασόν.

Πρόσθεσε ότι οι αναλύσεις γενετικής ταυτοποίησης των οστών κατέστησαν δυνατό «να συμπεράνουμε σήμερα ότι ήταν τα οστά του παιδιού Εμίλ Σολέγ».

Η εξαφάνιση του Εμίλ

Ο Εμίλ εξαφανίστηκε στις 8 Ιουλίου. Μόλις είχε φτάσει για τις καλοκαιρινές διακοπές στο εξοχικό σπίτι των παππούδων του από την πλευρά της μητέρας του.

Τελευταία φορά που είχε θεαθεί ο Εμίλ ήταν με τον 58χρονο παππού του. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του και οι ερευνητές δεν έχουν αποκλεισει κανένα ενδεχόμενο περιλαμβανομένης της απαγωγής και της ανθρωποκτονίας.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε ότι είδε τον παππού του, φυσιοθεραπευτή-οστεοπαθητικό, να κόβει ξύλα έξω από το σπίτι του περίπου την ώρα που φέρεται να χάθηκε ο 2,5 ετών Εμίλ. Παράλληλα, δύο γείτονες ισχυρίστηκαν ότι τον είδαν στον κεντρικό δρόμο του χωριού Οτ-Βερνέ, αλλά οι μαρτυρίες τους ήταν αντικρουόμενες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας βρίσκεται σε εξέλιξη εγκληματολογική έρευνα ενώ η αστυνομία πραγματοποιεί «επιπλέον έρευνες» στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα οστά.