Διεθνή

Πυροβολισμοί στη Μόσχα: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη- Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για επίθεση

Πυροβολισμοί στη Μόσχα: Ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη- Οι ΗΠΑ είχαν προειδοποιήσει για επίθεση Φωτογραφία: EPA
Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο στη Μόσχα, σύμφωνα με το Reuters.

Τουλάχιστον 40 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες είναι ο έως τώρα απολογισμός της επίθεσης στο Crocus City Hall, κοντά στη Μόσχα. Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και παιδιά, αναφέρουν τα ρωσικά. ΜΜΕ.

Οι δράστες ήταν τουλάχιστον πέντε, τους οποίους αναζητούν οι ρωσικές αρχές. Άρχισαν να πυροβολούν, ενώ οι πολίτες έτρεχαν ουρλιάζοντας να γλιτώσουν, ενώ σημειώθηκε και έκρηξη.

Πριν από δύο εβδομάδες, η αμερικανική πρεσβεία στη Ρωσία προειδοποίησε ότι «εξτρεμιστές» σχεδίαζαν επικείμενη επίθεση στη Μόσχα. Η προειδοποίηση εκδόθηκε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της FSB ότι ματαίωσε επίθεση σε συναγωγή της Μόσχας, από πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους.

Η πρεσβεία- που επανειλημμένα έχει καλέσει όλους τους Αμερικανούς να εγκαταλείψουν τη Ρωσία- δεν είχε δώσει τότε περισσότερες διευκρινίσεις για τη φύση της απειλής. Ωστόσο, είχε αναφέρει ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις συναυλίες και χώρους όπου συγκεντρώνονται πλήθη.