Ελλάδα

Αποικία στον Άρη η Αθήνα - Βυθίστηκε στην αφρικανική σκόνη

Αποικία στον Άρη η Αθήνα - Βυθίστηκε στην αφρικανική σκόνη Φωτογραφία: EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
«Πορτοκαλί» βάφτηκε ο ουρανός και στην Αθήνα, εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης.

Απόκοσμες ήταν οι εικόνες σε πολλές περιοχές της Ελλάδας σήμερα, ανάμεσά τους και η Αθήνα, εξαιτίας της αφρικανικής σκόνης.

Το νέο επεισόδιο μεταφοράς αφρικανικής σκόνης κορυφώθηκε σήμερα, με συνέπεια να είναι αποπνικτική η ατμόσφαιρα, κάνοντας τους ειδικούς να συνιστούν την προσοχή, ιδιαίτερα σε άτομα που αντιμετωπίζουν παθήσεις του αναπνευστικού.

Στην Αθήνα, από το πρωί η ατμόσφαιρα ήταν ιδιαίτερα «βαριά», ενώ την ώρα που σουρούπωνε, η αφρικανική σκόνη σε συνδυασμό με το ηλιοβασίλεμα δημιούργησαν εικόνες απόκοσμες, οι οποίες- όπως αναμενόταν- κατέκλυσαν τα social media.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του Κώστα Λαγουβάρδου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. «Η αποικία μας στον Άρη», έγραψε, δημοσιεύοντας και μια φωτογραφία που αποτυπώνει τη θολή ατμόσφαιρα.

{https://www.facebook.com/lagouvardos.kostas/posts/pfbid0291GWwRNdau856BiZByHdLucT9vp8MFfcDWBxEYNvoFLjLny8tbxBUrA6KJjJx3ZYl}

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, από αύριο, Τετάρτη- κυρίως από το μεσημέρι και μετά- αναμένεται να υποχωρήσουν σημαντικά οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης.

Αθήνα, EUROKINISSI

athina-skoni1_d82ef.jpg

athina-skoni2_9f29e.jpg

athina-skoni3_26c7a.jpg

athina-skoni4_e1108.jpg

atnina-skoni5_ff0f0.jpg

Κηφισιά

afrikaniki-skoni-kifisia_e3cd1.jpg

Άνοιξη

afrikaniki-skoni-anoixi_7682a.jpg

Αφρικανική σκόνη: «Πνίγηκαν» Αρχαία Ολυμπία, Κιάτο και Καλαμάτα 

Εκτός από την Αττική, οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης ήταν ιδιαίτερα υψηλές σήμερα και σε πολλές άλλες περιοχές, ανάμεσά τους η Αρχαία Ολυμπία, το Κιάτο και η Καλαμάτα.

{https://www.facebook.com/Forecastweather.Greece/posts/pfbid024W3AhsgpmSayC9FoEmGfupSueBSVrPAiomQpTG9hUB5VD9g5wBPDrR3NNfKtKRM2l}

Κιάτο

kiato korinthias 0acff

Ξυλόκαστρο

Xylokastro bf9c5

Ύδρα

ydra 05bdc

Κυπαρισσία

kuparissia fd004

Κρήτη, credits: Zarpanews.gr

creta 9aaa1

Κρήτη, credits: Zarpanews.gr

creta 1 711a1