Ελλάδα

Δήμος Αθηναίων: Με εντολή Δούκα έλεγχος από ορκωτούς λογιστές για προηγούμενες χρήσεις της ΕΑΤΑ

Δήμος Αθηναίων: Με εντολή Δούκα έλεγχος από ορκωτούς λογιστές για προηγούμενες χρήσεις της ΕΑΤΑ Φωτογραφία: eurokinissi
Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ) εμφάνισε σημαντικές ζημιές στην προηγούμενη χρήση του 2023 και ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας ζήτησε οικονομικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα αυτές ανέρχονται στα 3.650.000 ευρώ, εκ των οποίων τουλάχιστον τα 2.000.000 ευρώ αποτελούν σωρευμένες ζημιές του Προγράμματος ΕΣΤΙΑ, μέσω του οποίου μισθώνονταν σπίτια σε πρόσφυγες.

Το υπόλοιπο ποσό αφορά έξοδα χρήσης και σωρευμένες ζημιές από λανθασμένο τρόπο λογιστικής διαχείρισης, της προηγούμενης διοίκησης .

Η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής (ΕΑΤΑ), ο αναπτυξιακός φορέας του Δήμου Αθηναίων, εμφάνισε σημαντικές ζημιές στην προηγούμενη χρήση του 2023.

Ήδη η νέα Διοίκηση της ΕΑΤΑ, με εντολή του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, ξεκινά έλεγχο από ορκωτούς λογιστές και νομικούς για την προηγούμενη περίοδο. Θα ακολουθήσει εκτεταμένος διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος χρόνου, ώστε να αναδειχθούν οι αιτίες των μεγάλων ζημιών και να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν.

Επισημαίνουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο με πρόσφατη απόφασή του, ενέκρινε την αναγκαία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω των ζημιών.

Ήδη μετά την ανάληψη καθηκόντων της νέας Διοίκησης, ο φορέας εξυγιαίνεται και εκσυγχρονίζεται, καθώς αλλάζει ο τρόπος λογιστικής παρακολούθησης, ενώ αποκτά και τεχνική υπηρεσία για πιο αποτελεσματική λειτουργία.