Ελλάδα

Βραυρώνα: Προφυλακίστηκαν οι γονείς για το δολοφονία του βρέφους

Βραυρώνα: Προφυλακίστηκαν οι γονείς για το δολοφονία του βρέφους
Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι γονείς από το Νεπάλ που κατηγορούνται ότι σκότωσαν και πέταξαν σε κάδο σκουπιδιών το νεογνό, το άψυχο κορμάκι του οποίου βρέθηκε πολτοποιημένο σε χωματερή της Βραυρώνας.

Οι δυο νεαροί κατηγορούμενοι, απολογούμενοι για το αδίκημα της τετελεσμένης ανθρωποκτονίας από κοινού, συνέχισαν να αρνούνται ότι το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και στη συνέχεια το σκότωσαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη μητέρα υποστήριξε ότι όταν γέννησε το βρέφος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου εργαζόταν, λιποθύμησε και στη συνέχεια ανακτώντας τις αισθήσεις της διαπίστωσε ότι το βρέφος δεν είχε σημάδια ζωής: δεν είχε σφυγμό, δεν έκλαιγε και ήταν μελανιασμένο.

Θεωρώντας το λοιπόν νεκρό, όπως υποστήριξε, πανικοβλήθηκε και πήρε την αδιανόητη απόφαση να το πετάξει, βάζοντάς το σε σακούλα σκουπιδιών.

«Είναι λάθος μου, συγγνώμη που το έκανα, λυπήθηκα πολύ», είπε στην ανακρίτρια και ζήτησε να μην προφυλακιστεί, γιατί έχει ανάγκη τη δουλειά, καθώς στέλνει χρήματα πίσω στην πατρίδα της για την ανατροφή του ανήλικου παιδιού της, που το μεγαλώνουν οι γονείς της.

Από την πλευρά του, ο 23χρονος κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν βρισκόταν στο δωμάτιο του ξενοδοχείου την ώρα που η γυναίκα γεννούσε το μωρό. Μάλιστα, αλλάζοντας άρδην την προανακριτική του κατάθεση, δήλωσε ότι δεν γνώριζε τι υπήρχε στη σακούλα που πέταξε στον κάδο απορριμμάτων. Επιπλέον, φέρεται να υποστήριξε ότι η σύντροφός του του αποκάλυψε την αποτρόπαια πράξη της ενώ βρίσκονταν μέσα στο ταξί, κατευθυνόμενοι προς το νοσοκομείο για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες στην 24χρονη γυναίκα.

Και οι δύο κατηγορούμενοι δήλωσαν λυπημένοι από την απώλεια του μωρού, για το οποίο «είχαν αποφασίσει ακόμα και τι ονόματα θα έδιναν αν ήταν κορίτσι ή αγόρι», όπως ανέφεραν στην ανακρίτρια.

«Φως» στη σοκαριστική υπόθεση αναμένεται να ρίξει η ιατροδικαστική έκθεση, για το αν το νεογνό γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό. Το τελικό πόρισμα δεν έχει παραδοθεί ακόμη στην ανακρίτρια, καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί οι ιστολογικές εξετάσεις στη σορό του βρέφους. Το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης θα καθορίσει το τελικό κατηγορητήριο των δυο συντρόφων από το Νεπάλ. Σύμφωνα ωστόσο με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα στοιχεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το άτυχο βρέφος γεννήθηκε ζωντανό και στη συνέχεια απεβίωσε.

NETWORK