Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Ένοχος και στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν

Γλυκά Νερά: Ένοχος και στο Εφετείο ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος για τη στυγερή δολοφονία της Καρολάιν
Αυλαία πέφτει σήμερα σε μια από τις πιο σοκαριστικές υποθέσεις που συντάραξαν το πανελλήνιο. Το δικαστήριο καταδικάζει τον 35χρονο πιλότο για τη δολοφονία της γυναίκας του στα Γλυκά Νερά και το βασανιστικό θανάτου του αγαπημένου της σκύλου.

Ομόφωνα ένοχο όπως πρωτοδίκως έκρινε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς και τη θανάτωση του σκύλου της οικογένειας, Ρόξι. Επίσης καταδικάζεται για ψευδή κατάθεση και ψευδομαρτυρία που κατέστησε άλλο πρόσωπο κατηγορούμενο.

Το δικαστήριο σε λίγη ώρα θα ανακοινώσει την ποινή στον 35χρονο πιλότο, ο οποίος είναι απών από τη δίκη. Στον πρώτο βαθμό, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία της γυναίκας του και 11,5 έτη για τη θανάτωση της Ροξι και τις λοιπές αξιόποινες πράξεις.

Οι διορισμένοι συνήγοροι του 35χρονου, ζήτησαν από το δικαστήριο την αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου. Ο εισαγγελεας ζήτησε την απόρριψη του ελαφρυντικού, μιλώντας για μια πρωτοφανή υπόθεση και ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών.

«Δεν υπάρχουν περιθώρια αναγνώρισης ελαφρυντικού στον κατηγορούμενο, εξύφανε ένα σατανικό σχέδιο. Έκανε συνεδρίες μετά τη δολοφονία, δεν επέδειξε κανένα συναίσθημα. Η συμπεριφορά του ήταν πρωτοφανής», ανέφερε σχετικά ο εισαγγελικός λειτουργός.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της έδρας, ανακοίνωσε ότι το δικαστήριο απορρίπτει αιτήματα που είχε προβάλει ο καταδικασθείς, όπως να εξεταστεί ο πατέρας της αδικοχαμένης 20χρονης, κ. Ντέιβιντ Κράουτς, αλλά και να υποβληθεί σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.