Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο Φωτογραφία: Eurokinissi
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές της Θεσσαλίας, καθώς και η βόρεια Εύβοια από τα πλημμυρικά φαινόμενα, που εκδηλώθηκαν λόγω της κακοκαιρίας «Elias». Ιδιαίτερα δύσκολη είναι η κατάσταση στον Βόλο, όπου βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας.

Με νέο 112 υπενθυμίζεται πως βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πολή του Βόλου.

Σημειώνεται ότι από χθες το απόγευμα έχει απαγορευτεί με εντολή της ΕΛΑΣ η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική χρειάστηκε να σταλούν δύο μηνύματα από το 112 στους κατοίκους της περιοχής ώστε να σταματήσει η κυκλοφορία.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει λάβει 420 κλήσεις μόνο για την πόλη του Βόλου. Νωρίτερα συνολικά 257 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία από την περιοχή της Μαγνησίας, ενώ 153 άτομα απομακρύνθηκαν προς ασφαλή σημεία από τον Βόλο. 

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, από δύο χωριά στον θεσσαλικό κάμπο, το Αχίλλειο και το Αρμένι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ασφαλή σημεία συνολικά 79 άτομα (19 και 60), χωρίς να κινδυνεύσει κάποιος.

Η μεταφορά των ατόμων έγινε με λεωφορεία του δήμου ενώ στο σημείο βρέθηκε και η Πυροσβεστική ώστε να επέμβει σε περίπτωση που χρειαζόταν. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δύο αυτές περιοχές είχαν πληγεί και από την κακοκαιρία «Daniel» και παρότι είχε γίνει άντληση υδάτων δεν είχε δοθεί εντολή να επιστρέψουν οι κάτοικοι σε αυτά, λόγω του γεγονότος ότι βρίσκονται πολύ κοντά στη Λίμνη Κάρλα.

καιροσ

Πρόβλεψη για νέες βροχές στη Μαγνησία

Σε επιφυλακή και ιδιαίτερα ενισχυμένες παραμένουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην περιοχή της Θεσσαλίας και ειδικά στην Μαγνησία, καθώς αν και το φαινόμενο τώρα έχει εξασθενήσει, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της Μαγνησίας.

Αναφορικά με την Εύβοια, η κατάσταση παραμένει δύσκολη, ενώ σημειώνονται ισχυρές βροχοπτώσεις. Μάλιστα με εντολή του δημάρχου, αποφασίστηκε να απαγορευτεί η κυκλοφορία στις περιοχές Ασμήνι, Πευκί, Αρτεμίσιο και Γούβες Ευβοίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων. Οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν μάλιστα με μήνυμα του 112 για την απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική το κεντρικό οδικό δίκτυο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα. Συγκεκριμένα το σοβαρότερο πρόβλημα είναι στο κεντρικό οδικό δίκτυο που ξεκινάει από τα Ψαχνά και φτάνει μέχρι το Μαντούδι και από εκεί προς Β. Εύβοια.

NETWORK