Ελλάδα

Η ώρα των απολογιών για τα Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα ο εμπειρότερος σταθμάρχης, ελεύθερος ο συμβασιούχος

Η ώρα των απολογιών για τα Τέμπη: Στον ανακριτή σήμερα ο εμπειρότερος σταθμάρχης, ελεύθερος ο συμβασιούχος Φωτογραφία: Eurokinissi
Σήμερα Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ο εμπειρότερος σταθμάρχης και την Πέμπτη ο επιθεωρητής εργασίας που έβγαζε τις βάρδιες.

Κατηγορούνται και οι δύο για διατάραξη των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή. Στις απολογίες τους θα ερωτηθούν και για την χρήση μπλάνκο στο βιβλίο με τις βάρδιες. Ενδεχομένως υπάρξουν νέες πληροφορίες για όσα συνέβησαν το βράδυ της πολύνεκρης σιδηροδρομικής σύγκρουσης στα Τέμπη.

Όσα υποστήριξε χθες ο συμβασιούχος

Τη Δευτέρα 27/03 απολογήθηκε ο 33χρονος συμβασιούχος σταθμάρχης ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο 33χρονος κατηγορείται ότι έφυγε νωρίτερα από το πόστο του το μοιραίο βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, υποστήριξε ότι μπορεί στο βαρδιολόγιο να εμφανίζεται ότι εργάζεται εννιά ώρες, στην πραγματικότητα όμως, μετά από προφορική συμφωνία, έφευγε στο οκτάωρο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο συμβασιούχος σταθμάρχης υποστήριξε πως επέστρεφε καθημερινά από την εργασία του με το βραδινό τρένο στις 22:15 ή 22:30 καθώς κατοικεί στον Βόλο.

Επομένως βάσει αυτού του γεγονότος, υποστήριξε ο συμβασιούχος σταθμάρχης, δεν θα μπορούσε να είναι παρών μέχρι τις 23:00 το βράδυ, όταν έγιναν τα λάθη που με την απουσία των συστημάτων ασφαλείας οδήγησαν στη φονική σύγκρουση των τρένων.

Ο συμβασιούχος δήλωσε ότι η ψυχολογία του δεν είναι καλή και ότι αισθάνεται συντετριμμένος για το δυστύχημα, λέγοντας ότι δεν είχε τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών.