Ελλάδα

«Μαϊμού» εμβολιασμοί: Βαρύ πρόστιμο για υπαλλήλους και πολίτες, η τροπολογία για την άρση των αναστολών

EUROKINISSI EUROKINISSI
Την τροπολογία για την άρση των αναστολών όσων υγειονομικών εμβολιάζονται έστω και με την πρώτη δόση κατέθεσε το υπουργείο Υγείας. Βαριά πρόστιμα για όσους συμμετέχουν σε απάτες με «μαϊμού» πιστοποιητικά.

Τροπολογία η οποία προβλέπει την άρση της αναστολής στους υγειονομικούς που εμβολιάζονται ακόμα και με την πρώτη δόση και όχι στη συμπλήρωση 14 μέρων από τη δεύτερη δόση, κατέθεσε ο νέος υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ταυτόχρονα η τροπολογία προβλέπει την αυστηροποίηση του πλαισίου για ανεμβολίαστους ιδιώτες γιατρούς καθώς προβλέπει διακοπή της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ και αναστολή της δυνατότητας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Βαριά πρόστιμα σε υπαλλήλους και πολίτες για «μαϊμού» πιστοποιητικά

Στος φως των αποκαλύψεων για την απάτη στο Εμβολιαστικό Κέντρο Παλαμά της Καρδίτσας, η τροπολογία προβλέπει βαριά πρόστιμα τόσο για τους πολίτες που θα προσπαθήσουν ή θα πετύχουν να εκδώσουν «μαϊμού» πιστοποιητικό όσο και για τους υπαλλήλους που θα τους βοηθήσουν.

Συγκεκριμένα, η τροπολογία προβλέπει:

Επιβολή πέρα από τις άλλες κυρώσεις, διοικητικού προστίμου 5000 ευρώ

  • σε όποιον αποπειράται ή πετυχαίνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού, ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, ή βεβαίωσης νόσησης ενώ δεν έχει νοσήσει και
  • στον υπάλληλο ή σε οποιοδήποτε έχει ανατεθεί εμβολιαστικό έργο και συμμετέχει στην έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού.

NETWORK