Ελλάδα

Σεμινάριο αυτοάμυνας στον Δήμο Ιλίου για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών

photo: pexels photo: pexels
Ο Δήμος Ιλίου στο πλαίσιο των δράσεων για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών διοργανώνει σεμινάριο γυναικείας αυτοάμυνας - αυτοπροστασίας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί μέσω της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας και του Αυτοτελούς Τμήματος Αθλητισμού, Νέας Γενιάς, Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ιλίου. Στόχος είναι η παρουσίαση πρακτικών μεθόδων και απλών τεχνικών αυτοάμυνας.

Απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 18 ετών, με πρώτη συνάντηση την Τρίτη 26 Μαρτίου 2019, ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο, την Τρίτη 2 Απριλίου και την Τρίτη 9 Απριλίου.

Ενδεικτικές θεματικές:
· Αναγνώριση ενδείξεων κινδύνων
· Διανοητική προετοιμασία, εν συναίσθηση κι επικοινωνία
· Τεχνικές αυτοπροστασίας για γυναίκες
· Τεχνικές αποφυγής ηθικής και σωματικής παρενόχλησης

Το σεμινάριο θα υλοποιήσει η Δρ. Ιωάννα Μάστορα, Μεταδιδάκτωρ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγήτρια της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και Εκπαιδεύτρια Αυτοπροστασίας, με τη συμμετοχή και άλλων ειδικών επιστημόνων.Σημειώνεται ότι για τις δηλώσεις συμμετοχής θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος: «Ο Δήμος μας διοργανώνει το σεμινάριο αυτοάμυνας, γιατί είναι σημαντικό να γνωρίζει κάθε γυναίκα πώς να προστατευτεί από φαινόμενα εκδήλωσης βίας. Η αυτοάμυνα δεν είναι άθλημα, ούτε πολεμική τέχνη. Είναι ο τρόπος εκμάθησης σωστής αντίδρασης στην περίπτωση που δεχθούν επίθεση. Το ζητούμενο είναι να παραμείνουν ασφαλείς και να γνωρίζουν πότε να φύγουν, όχι πώς να μείνουν για να κατατροπώσουν τον θύτη. Η γνώση είναι η καλύτερη άμυνα».