Αθλητισμός

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Κέλβιν Κιπτούμ, ο δρομέας παγκόσμιου ρεκόρ στο μαραθώνιο

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο Κέλβιν Κιπτούμ, ο δρομέας παγκόσμιου ρεκόρ στο μαραθώνιο Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο δρομέας Κέλβιν Κιπτούμ, ο δρομέας που που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο.

Σοκ στον παγκόσμιο στίβο, καθώς πέθανε μόλις στα 24 του χρόνια, σε τροχαίο, ο δρομέας που κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ στο μαραθώνιο, Κέλβιν Κιπτούμ.

Την είδηση επιβεβαίωσε η οικογένεια του Κέλβιν Κιπτούμ, ενώ στο τροχαίο σκοτώθηκε και ο προπονητής του.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, ο Κίπτουμ έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου του, το οποίο πρώτα προσέκρουσε σε δέντρο και στη συνέχεια κατέληξε σε χαντάκι σε μία πολύ δύσκολη ορεινή διαδρομή.

Ο 24χρονος αθλητής είχε σπάσει το ρεκόρ του συμπατριώτη του, θρυλικού Ελιούντ Κιπτσόγκε, στον μαραθώνιο του Σικάγο του 2023, με χρόνο 2:00:35, με το ρεκόρ του Κιπτσόγκε να είναι 2:01:09.

Ο θάνατος του Κιπτούμ και του προπονητή του, έχουν βυθίσει στο πένθος την Κένυα, με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Raila Odinga, να κάνει σχετική ανάρτηση στα social media, αναφέροντας τα εξής:

«Σοκαριστικά νέα, καθώς θρηνούμε την απώλεια ενός εξαίρετου ανθρώπου, του Κέλβιν Κίπτουμ, κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ και συμβόλου του στίβου της Κένυας. Μαζί με τον προπονητή του σκοτώθηκαν τραγικά σε ατύχημα απόψε. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του, στους φίλους του και σε ολόκληρη την αθλητική κοινότητα. Το έθνος μας θρηνεί βαθιά την απώλεια ενός αληθινού ήρωα».

{https://www.facebook.com/isaiah.cheruiyot.9440/posts/pfbid02q2AKQ61nB9bKPYjK8jziew8DrVsRrUaSCkDssN11EtJ8AttNhUyXWTXHqz9uyLTgl}