Αθλητισμός

Η ΕΠΟ καταγγέλλει τον Κούγια για φραστική επίθεση σε δικαστή

Η ΕΠΟ καταγγέλλει τον Κούγια για φραστική επίθεση σε δικαστή Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Η ανακοίνωση αυτή από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) αναφέρεται σε επεισόδιο που συνέβη στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όπου εμπλέκεται ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η ΕΠΟ καταγγέλει επίσημα τον Αλέξη Κούγια, καθώς προκάλεσε επεισόδιο στα γραφεία της Ομοσπονδίας με το να επιτεθεί φραστικά σε δικαστή της Πειθαρχικής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα του είπε τα εξής: «Είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία απ' την ΑΕΚ».

Η απόφαση του δικαστή να ζητήσει τη συνδρομή αστυνομικής δύναμης για να αποχωρήσει από τα γραφεία της ΕΠΟ δείχνει τον σοβαρό βαθμό της έντασης και της ανησυχίας που δημιουργήθηκε από το επεισόδιο με τον Αλέξη Κούγια.

Η παραπομπή της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας υποδεικνύει την επιθυμία για την ανάληψη δράσης και τη διευθέτηση του θέματος με βάση τους κανόνες και τους κανονισμούς που διέπουν τη λειτουργία της ΕΠΟ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Επεισόδιο προκάλεσε σήμερα στα γραφεία της Ομοσπονδίας ο δικηγόρος και αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αλέξης Κούγιας, σε βάρος μέλους της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ, με εξυβριστικούς χαρακτηρισμούς, όπως "είσαι μέλος εγκληματικής οργάνωσης, είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία από την ΑΕΚ, κλπ…".

Ο συγκεκριμένος δικαστής κάλεσε την αστυνομία και αποχώρησε από τα γραφεία της Ομοσπονδίας με περιπολικό. Η υπόθεση παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ»

Η επόμενη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα

Ο κ. Κούγιας, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δίνετε, φαίνεται να προτίθεται να αντιμετωπίσει νομικά την κατάσταση και να κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται για τους υπεύθυνους της ΕΠΟ και τους αρμόδιους που εξέδωσαν την επίσημη ανακοίνωση. Επιπλέον, φαίνεται να έχει ζητήσει την εξαίρεση του συγκεκριμένου δικαστή από την πολύμηνη ποινή αποκλεισμού του από τα γήπεδα.

Όπως τονίζεται, την Παρασκευή θα ασκηθεί η έφεση με αίτημα προς την Επιτροπή Εφέσεων για να συνεδριάσει άμεσα.