Ελλάδα

Δύσκολες ώρες για το 2χρονο εγγονάκι - Χαροπαλεύει μετά το σφοδρό τροχαίο

Δύσκολες ώρες για το 2χρονο εγγονάκι - Χαροπαλεύει μετά το σφοδρό τροχαίο
Κρίσιμες είναι οι ώρες για το 2χρονο εγγονάκι που τραυματίστηκε σφοδρότατα σε τροχαίο το πρωί της Κυριακής στη Κρήτη μαζί με την μητέρα και την 59χρονη γιαγιά του που δυστυχώς κατέληξε απο τα βαριά της τραύματα.

Όλοι προσεύχονται για ένα θαύμα για το 21 μηνών παιδάκι που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ με βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Η κατάσταση της υγείας του μικρούλη κρίνεται ιδιαιτέρως βεβαρυμένη και οι γιατροί παλεύουν να το σώσουν.

Θρήνος για την 59χρονη γιαγιά - Σήμερα η κηδεία της 

Το σφοδρό τροχαίο στη Λυγαριά του δήμου Μαλεβιζίου κόστισε τη ζωή στην 59χρονη γιαγιά του παιδιού, Μαρίας Καραμανιά - Αυγουστάκη, που υπέκυψε στα τραύματά της τα ξημερώματα της Δευτέρας. Συγγενείς και φίλοι θα την αποχαιρετήσουν την γιαγιά σήμερα το μεσημέρι στις 3 στον Ιερό Ναό της Αγίας Ζώνης στις Αγιές Παρασκιές.

Οι Αρχές αναζητούν τα αίτια του δυστυχήματος

troxaio lygaria1 0

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ελεγχθούν και οι ισχυρισμοί του 38χρονου Σύρου οδηγού, ο οποίος μιλώντας στο Cretalive, λίγο αφ’ ότου αφέθηκε ελεύθερος, ισχυρίστηκε ότι φρέναρε απότομα εξαιτίας της παρουσίας μιας κατσίκας με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να πέσει πάνω στο όχημα της οικογένειας

Στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες και δυστυχώς η καταρρακτώδης βροχή δεν βοηθάει στην αυτοψία αφού «σβήνει» τα ίχνη στο οδόστρωμα. Ο 38χρονος ισχυρίζεται ότι φρέναρε απότομα αλλά αυτός ο ισχυρισμός είναι δύσκολο να τεκμηριωθεί με αντικειμενικά ευρήματα. Προς το παρόν υπάρχει μόνο η κατάθεση ενός εκ των συνοδηγών του 38χρονου. Πάντως, αστυνομικές πηγές, χωρίς να το αποκλείουν ως εκδοχή, σχολιάζουν ανεπίσημα ότι ήταν τόσο άσχημες οι καιρικές συνθήκες που το πιθανότερο είναι οι κατσίκες που βόσκουν στην περιοχή να είχαν «λουφάξει». Σημειώνουν επιπρόσθετα ότι το οδόστρωμα στο συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου είναι καινούργιο, ενώ υπάρχει ακέραιο πλέγμα περίφραξης στις άκρες που εμποδίζουν την κάθοδο των ζώων στο ΒΟΑΚ. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ θα διενεργηθούν και τεχνικές πραγματογνωμοσύνες για την κατάσταση των δύο οχημάτων.

Η καταρρακτώδης βροχή και η κατσίκα

Όπως ανέφερε ο 38χρονος οδηγός  "Έβρεχε καταρρακτωδώς στην περιοχή, είχα βάλει τους υαλοκαθαριστήρες στη μέγιστη συχνότητα και πάλι ήταν αδύνατο να δω το δρόμο. Κατέβαινα στη στροφή και ξαφνικά είδα μπροστά μου μια κατσίκα, "τρελαμένη" να πηγαίνει από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη! Πάτησα το φρένο για να την αποφύγω και την επόμενη στιγμή το αυτοκίνητο μου "έφυγε" και βρέθηκε να χτυπά το Ι.Χ.", λέει συγκλονισμένος. Ο Σύρος υποστηρίζει ακόμα ότι έμεινε στο σημείο, προσπαθώντας να βοηθήσει με τις δικές του δυνάμεις τα σωστικά συνεργεία που έσπευσαν να απεγκλωβίσουν τους επιβαίνοντες στο ΙΧ, το μωρό και τις δύο γυναίκες. "Μη συμβεί σε κανέναν άνθρωπο" , ήταν η τελευταία φράση που μπόρεσε να πει στο Cretalive ο 38χρονος, πριν αποχωρήσει από το Δικαστικό Μέγαρο συνοδευόμενος από συγγενείς του, που βρίσκονταν επίσης σε κατάσταση σοκ.