Dnews
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ENTERTAINMENT
  • NEWS IN ENGLISH
Dnews
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ENTERTAINMENT
  • NEWS IN ENGLISH
Games
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Υγεία 29.06.2025 18:17 UPD 29.06.2025 18:39

Οι ειδικοί προειδοποιούν: Δεκάδες οι ασθένειες που προκαλούν τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα

Image of Newsroom Newsroom
Οι ειδικοί προειδοποιούν: Δεκάδες οι ασθένειες που προκαλούν τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα
Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι τα τρόφιμα και τα ποτά με συνθετικές χρωστικές ουσίες περιείχαν κατά μέσο όρο 141% περισσότερη ζάχαρη σε σύγκριση με τα προϊόντα χωρίς συνθετικές χρωστικές ουσίες.

Πριν από μερικά χρόνια, ξεκίνησε στην Καλιφόρνια η προσπάθεια για τη θέσπιση νομοθεσίας κατά των συνθετικών χρωστικών ουσιών που βρίσκονται στα τρόφιμα και έχουν βάση το πετρέλαιο, καθώς υπήρχαν ενδείξεις για ύπαρξη ουσιών που είναι ιδιαιτέρως επιβλαβείς για την υγεία, ενώ θεωρήθηκαν «ύποπτες» τόσο για μερικά είδη καρκίκων όσο και για νευροσυμπεριφορικά προβλήματα στα παιδιά και τα ζώα.

Ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ απαγόρευσε την κόκκινη χρωστική Νο 3 το 2023 και έξι άλλες κοινές χρωστικές από τα σχολικά τρόφιμα το 2024. Έκτοτε, 25 άλλες πολιτείες ακολούθησαν τα βήματα της Καλιφόρνιας με νομοθεσία -κάποιες υπογράφηκαν σε νόμο, άλλες βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη- που είτε θα απαγορεύει, είτε θα περιορίζει, είτε θα απαιτεί ετικέτες για τις χρωστικές ουσίες τροφίμων.

Ωστόσο, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι χρωστικές ουσίες είναι μόνο ένα συστατικό των εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων. Κατά συνέπεια, «η αφαίρεση των συνθετικών χρωστικών ουσιών τροφίμων δεν μετατρέπει αυτόματα τα προϊόντα σε υγιεινά τρόφιμα ή ποτά», δήλωσε η Dr. Jennifer Pomeranz, αναπληρώτρια καθηγήτρια πολιτικής και διαχείρισης δημόσιας υγείας στη Σχολή Παγκόσμιας Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μια νέα μελέτη που είναι σύμφωνη με τη γνώμη της Pomeranz, διαπιστώνει ότι τα τρόφιμα και τα ποτά με συνθετικές χρωστικές ουσίες περιείχαν κατά μέσο όρο 141% περισσότερη ζάχαρη σε σύγκριση με τα προϊόντα χωρίς συνθετικές χρωστικές ουσίες. Το νάτριο και τα κορεσμένα λιπαρά, ωστόσο, ήταν χαμηλότερα στα τρόφιμα με χρωστικές ουσίες, σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics.

Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι συνθετικές χρωστικές ουσίες τροφίμων μπορούν να θεωρηθούν «κόκκινη σημαία» για ένα προϊόν που είναι πιθανότατα λιγότερο υγιεινό συνολικά, δήλωσε ο Δρ Ντέιβιντ Άντριους, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Environmental Working Group, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης υπεράσπισης της υγείας και του περιβάλλοντος, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο Andrews δεν συμμετείχε στη μελέτη.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ 2'

Όσα πρέπει να ξέρετε
για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

* Με την εγγραφή σας στο newsletter του Dnews, αποδέχεστε τους σχετικούς όρους χρήσης

Πόσο κινδυνεύει η υγεία μας

Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Δρ Ελίζαμπεθ Ντάνφορντ, δήλωσε πρόσφατα ότι: «Είμαι μητέρα δύο μικρών παιδιών - ηλικίας 7 και 5 ετών - και σίγουρα παρατηρώ αλλαγές στη συμπεριφορά, ιδίως του γιου μου, μετά την κατανάλωση ζαχαρούχων προϊόντων χρωματισμένων με συνθετικές χρωστικές ουσίες», δήλωσε η Dunford, σύμβουλος του τμήματος πολιτικής τροφίμων του George Institute for Global Health. «Αλλά και ο κύριος επαγγελματικός ερευνητικός μου τομέας είναι η εξέταση της υγιεινής των προμηθειών τροφίμων, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διαμόρφωση του προφίλ των θρεπτικών συστατικών και τη χρήση των πρόσθετων τροφίμων».

Όπως είναι γνωστό, τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα, ή UPF, αποτελούν έως και το 70% της προμήθειας τροφίμων στις ΗΠΑ και παρασκευάζονται με βιομηχανικές τεχνικές και συστατικά που «δεν χρησιμοποιούνται ποτέ ή σπάνια στις κουζίνες», σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών. Αυτά τα τρόφιμα είναι συνήθως χαμηλά σε φυτικές ίνες και υψηλά σε θερμίδες, πρόσθετη ζάχαρη, εξευγενισμένα δημητριακά και λίπη, νάτριο και πρόσθετα, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν να γίνει το φαγητό πιο ελκυστικό.

Τα πρόσθετα συχνά περιλαμβάνουν συντηρητικά για τη διατήρηση της φρεσκάδας και της υφής ή για την αντίσταση στη μούχλα και τα βακτήρια, καθώς και γαλακτωματοποιητές για την αποτροπή του φυσικού διαχωρισμού των συστατικών. Άλλα κοινά πρόσθετα περιλαμβάνουν ενισχυτές αρώματος και γεύσης και παράγοντες για την καταπολέμηση του αφρισμού, τη λεύκανση, τη διόγκωση, την πηκτωματοποίηση και το γλάσο.

cake glase dc88d

Πολυάριθμες μελέτες που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες δεκαετίες έχουν συνδέσει την κατανάλωση υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων με ασθένειες ή προβλήματα υγείας, όπως διαβήτη τύπου 2, καρδιαγγειακές παθήσεις, παχυσαρκία, πρόωρο θάνατο, καρκίνο, κατάθλιψη, γνωστική εξασθένηση, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαταραχές ύπνου. Και οι κίνδυνοι για ορισμένα από αυτά τα προβλήματα ξεκινούν από μία μόνο ημερήσια μερίδα υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων, σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες. Αυτά τα στοιχεία είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένα από τα κράτη με νόμους ή νομοσχέδια που περιορίζουν τις χρωστικές ουσίες τροφίμων έχουν συμπεριλάβει δημοφιλή πρόσθετα, όπως βρωμιούχα φυτικά έλαια ή προπυλοπαραμπέν.

Είναι, επίσης, ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί προειδοποιούν κατά της κατανάλωσης τέτοιων τροφίμων, ακόμη και αν είναι χρωματισμένα με φυσικές χρωστικές ουσίες, προς τις οποίες η βιομηχανία στρέφεται εν μέσω ομοσπονδιακών και κρατικών πιέσεων. Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ υπέγραψε πρόσφατα νόμο για την πρώτη στο είδος της νομοθεσία που απαιτεί ετικέτες στα τρόφιμα ή τα ποτά που περιέχουν 44 χρωστικές ουσίες ή πρόσθετα.

Επιπλέον, η εταιρεία Kraft Heinz θα καταργήσει σταδιακά τις συνθετικές χρωστικές από το περίπου 10% του χαρτοφυλακίου της στις ΗΠΑ που εξακολουθεί να τις περιέχει πριν από το τέλος του 2027. Η Nestlé θα κάνει το ίδιο μέσα στο επόμενο έτος, δήλωσε η εταιρεία στο CNN την Τετάρτη. «Το ποσοστό των προϊόντων με συνθετικές χρωστικές είναι πολύ μικρότερο από το ποσοστό των προϊόντων που είναι UPF, επομένως τα φυσικά χρώματα που επιτρέπουν την υπερκατανάλωση UPF αποτελούν πρόβλημα», δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο Δρ Τζέρολντ Μαντέ, διευθύνων σύμβουλος της Nourish Science, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης που επικεντρώνεται στις διατροφικές κρίσεις στις ΗΠΑ.

Ποιες τροφές έχουν χρωστικές ουσίες

Το κύριο αντικείμενο της νέας μελέτης με επικεφαλής τον Dunford ήταν η μέτρηση της χρήσης συνθετικών χρωστικών σε 39.763 προϊόντα τροφίμων και ποτών που πωλούνται από τους 25 κορυφαίους κατασκευαστές στις ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας δεδομένα για το 2020 από την Label Insight, μια εταιρεία της NielsenIQ για την κατανόηση προϊόντων.

Έως και 19%, ή 1 στα 5, των προϊόντων περιείχαν από μία έως επτά συνθετικές χρωστικές ουσίες, διαπίστωσαν οι ερευνητές. Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη τεχνητή βαφή ήταν η κόκκινη βαφή Νο 40, ακολουθούμενη από την κόκκινη βαφή Νο 3 και την μπλε βαφή Νο 1.

Οι κατηγορίες τροφίμων με τη μεγαλύτερη χρήση χρωστικών ουσιών ήταν τα αθλητικά ποτά (79%), τα συμπυκνώματα ποτών (71%) και τα γλυκίσματα (54%). «Τα ανθρακούχα ποτά αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο ποσοστό των συνολικών πωλήσεων των προϊόντων που περιείχαν συνθετικές χρωστικές (30%), λόγω του ότι ήταν η κατηγορία με τις υψηλότερες πωλήσεις», έγραψαν οι συγγραφείς.

colorful beverages 93f7e

Ωστόσο, ορισμένοι κατασκευαστές επεσήμαναν ότι οι αλλαγές στην αγορά από το 2020 και μετά ενδέχεται να επηρεάσουν τα σημερινά ποσοστά. Παρόλα αυτά, οι χρωστικές ουσίες εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό μέρος του συστήματος τροφίμων και πολλά από αυτά τα προϊόντα παραμένουν στην αγορά.

Σε κάποιο βαθμό, η μελέτη είναι πιθανότατα ακόμα «μια καλή εικόνα του τοπίου, δεδομένου ότι συνήθως χρειάζονται 18 μήνες για τις μεγάλες εταιρείες να αλλάξουν την αλυσίδα εφοδιασμού τους για να καταστεί δυνατή η αναδιαμόρφωση», δήλωσε ο Mande, ο οποίος είναι επίσης αναπληρωτής καθηγητής διατροφής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας T.H. Chan του Χάρβαρντ.

Πώς θα αλλάξουμε διατροφικές συνήθειες

Οι άνθρωποι που ανησυχούν για τις χρωστικές ουσίες τροφίμων και τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα θα πρέπει να μετακινηθούν προς τα τρόφιμα ολικής αλέσεως και τα μη ζαχαρούχα ποτά και μακριά από τα υπερ-επεξεργασμένα τρόφιμα και ποτά, όσο μπορούν να αντέξουν οικονομικά, δεδομένου του υψηλού κόστους, δήλωσε ο Pomeranz.

Αυξήστε την πρόσληψη ολόκληρων φρούτων, λαχανικών, δημητριακών, ξηρών καρπών και σπόρων και οσπρίων. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε πόσο νάτριο καταναλώνετε και πώς σας κάνουν να αισθάνεστε ορισμένα τρόφιμα - τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να σας κάνουν να θέλετε περισσότερα, ενώ τα πλήρη τρόφιμα είναι πιο χορταστικά.

Διαβάστε τις ετικέτες των συστατικών όταν ψωνίζετε, είπαν οι ειδικοί. «Ένα πράγμα που με εξέπληξε ήταν η παρουσία συνθετικών χρωστικών ουσιών σε προϊόντα που δεν τις περίμενα - όπως απλά ψωμάκια για χοτ ντογκ, κελύφη για τάκο, κουλούρια, βάφλες κ.λπ.», δήλωσε η Ντάνφορντ, αναπληρώτρια επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα διατροφής του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Τσάπελ Χιλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που έχουν υποστηρίξει ότι για να βελτιωθεί πραγματικά η υγεία των καταναλωτών και να ενσωματώσουν στη διατροφή τους τρόφιμα μη επεξεργασμένα, πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στο να γίνουν πιο προσιτά τα υγιεινά τρόφιμα.

ΠΗΓΗ: CNN

# TAGS

  • ΕΡΕΥΝΑ
  • ΥΠΕΡΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
  • ΧΡΩΣΤΙΚΕΣ
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν
Merry Friday στα Public: Η αγαπημένη 3for2 προσφορά επιστρέφει σε Παιχνίδια, Χαρτικά & Είδη Δώρων!

Merry Friday στα Public: Η αγαπημένη 3for2 προσφορά επιστρέφει σε Παιχνίδια, Χαρτικά & Είδη Δώρων!

ΔΕΗ: Φως στο φόβο των γυναικών στις νυχτερινές μετακινήσεις

ΔΕΗ: Φως στο φόβο των γυναικών στις νυχτερινές μετακινήσεις

Όταν οι διαβάσεις ξεθωριάζουν, ποιος προστατεύει τα παιδιά μας;

Όταν οι διαβάσεις ξεθωριάζουν, ποιος προστατεύει τα παιδιά μας;

Από τη συνδρομή στο Netflix… στην εποχή της αυτοματοποίησης

Από τη συνδρομή στο Netflix… στην εποχή της αυτοματοποίησης

Καρκίνος μαστού: Η σύγχρονη προσέγγιση σε μια παλιά νόσο

Καρκίνος μαστού: Η σύγχρονη προσέγγιση σε μια παλιά νόσο

ΑΑΔΕ: Σε ποιους στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια η εφορία

ΑΑΔΕ: Σε ποιους στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια η εφορία

«Η Επιστροφή των Συλλογικών Συμβάσεων… χωρίς τις Συμβάσεις»

«Η Επιστροφή των Συλλογικών Συμβάσεων… χωρίς τις Συμβάσεις»

Πάμε για αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - Τα νέα σενάρια

Πάμε για αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης - Τα νέα σενάρια

Τι αλλάζει σε κληρονομιές και διαθήκες - Παρουσιάζεται το νομοσχέδιο

Τι αλλάζει σε κληρονομιές και διαθήκες - Παρουσιάζεται το νομοσχέδιο

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει από σήμερα στο timologio: Αναλυτικός οδηγός

ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει από σήμερα στο timologio: Αναλυτικός οδηγός

Ποια εμβόλια συνιστάται να κάνουν οι άνω των 60 – Οι τελευταίες οδηγίες του υπουργείου

Ποια εμβόλια συνιστάται να κάνουν οι άνω των 60 – Οι τελευταίες οδηγίες του υπουργείου

Το σνακ που κάνει καλό στον εγκέφαλο και ενισχύει τη μνήμη

Το σνακ που κάνει καλό στον εγκέφαλο και ενισχύει τη μνήμη

Με ποιο συστατικό να συνδυάσετε την κρεατίνη για καλύτερη μυϊκή ανάρρωση

Με ποιο συστατικό να συνδυάσετε την κρεατίνη για καλύτερη μυϊκή ανάρρωση

Νέα θεραπεία για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης

Νέα θεραπεία για τον μυοδιηθητικό καρκίνο της ουροδόχου κύστης

Σφίγγει ο κλοιός για όσους κλέβουν ρεύμα με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων

Σφίγγει ο κλοιός για όσους κλέβουν ρεύμα με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων

Πρεμιέρα για τα πορτοκαλί τιμολόγια- Από την 1η Φεβρουαρίου για τους μεγάλους πελάτες από τον Απρίλιο για τα νοικοκυριά

Πρεμιέρα για τα πορτοκαλί τιμολόγια- Από την 1η Φεβρουαρίου για τους μεγάλους πελάτες από τον Απρίλιο για τα νοικοκυριά

Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την αποθήκευση στα φωτοβολταϊκά

Τι αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την αποθήκευση στα φωτοβολταϊκά

Ηλεκτρισμός: Οριακή πτώση της ζήτησης τον Οκτώβριο- Πώς μοιράζεται η «πίτα» της λιανικής

Ηλεκτρισμός: Οριακή πτώση της ζήτησης τον Οκτώβριο- Πώς μοιράζεται η «πίτα» της λιανικής

Στοχευμένες αλλαγές στο Αποθεματικό Σταθερότητας από την Κομισιόν- «μαξιλάρι» για την εκκίνηση του ETS2

Στοχευμένες αλλαγές στο Αποθεματικό Σταθερότητας από την Κομισιόν- «μαξιλάρι» για την εκκίνηση του ETS2

Στο τραπέζι του διαλόγου Eurelectric και βιομηχανία για το ενεργειακό κόστος

Στο τραπέζι του διαλόγου Eurelectric και βιομηχανία για το ενεργειακό κόστος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Πόρτο Λεόνε»: H Γαλήνη μαθαίνει για τη σχέση του Στράτου και της Αγγελικής

Life 16:22

ΕΟΦ: Ανακαλούνται παρτίδες φαρμάκου για καρδιαγγειακές παθήσεις

Υγεία 16:18

Στη Βουλή τα μέτρα για τις μπαλωθιές - Τι αλλάζει για οπλοκατοχή και άσκοπη οπλοχρησία

Πολιτική 16:16

«Το Σπίτι Δίπλα Στο Ποτάμι»: Ο χαρακτήρας έρχεται να ταράξει τη ζωή της Πολυξένης

Life 16:09

Διαγωνισμός για νέα ραντάρ 53,6 εκατ. ευρώ σε 8 αεροδρόμια

Ελλάδα 16:07

Δολοφονία Καμπανού: 20 μήνες φυλάκιση σε έγκλειστο για τη λειτουργία συνδέσμου οπαδών

Ελλάδα 16:07
Όλες Οι Ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Υποκλοπές - ΑΔΑΕ: Μπήκαν στην ΕΥΠ και έλεγξαν άδειες αίθουσες, χωρίς γραφεία, υπολογιστές και προσωπικό

Ελλάδα 17:29

Αττική: Κλειστά τα σχολεία σε τέσσερις Δήμους στις 4/12 - Ο λόγος

Παιδεία 19:08

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ το φυσάει και δεν κρυώνει - Ο ρόλος που έχασε από τον Μπραντ Πιτ

Entertainment 17:08

Η ΑΙ φωτογραφία που άναψε φωτιές – Στα γυρίσματα του «Κωνσταντίνου και Ελένης»

Life 19:57

Πώς θα δείξετε στο σκύλο σας ότι τον αγαπάτε «στη δική του γλώσσα»

Life 18:21
Ειδήσεις από την Περιφέρεια - σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα της Περιφέρειας

# HOT TOPICS

  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΤΙΜΕΣΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

αναλύσεις & ρεπορτάζ
από την συντακτική ομάδα τουDnews

ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑ ΤΙΜΕΣ ΦΥΣ. ΑΕΡΙΟ

Σχετικά Άρθρα

Το 84% των γυναικών στην Ελλάδα φοβούνται να κυκλοφορήσουν βράδυ – Έρευνα ΔΕΗ

Το 84% των γυναικών στην Ελλάδα φοβούνται να κυκλοφορήσουν βράδυ – Έρευνα ΔΕΗ

Επιχειρήσεις 25.11.2025 15:05
Προσεχώς νέο Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ανώτατης Εκπαίδευσης

Προσεχώς νέο Υπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ανώτατης Εκπαίδευσης

Παιδεία 24.11.2025 12:13
Κύθνος: Έρευνες για τον εντοπισμό ιστιοφόρου

Κύθνος: Έρευνες για τον εντοπισμό ιστιοφόρου

Ελλάδα 12.11.2025 16:04
Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός οπαδού όταν χάνει ή κερδίζει η ομάδα του στο ποδόσφαιρο

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο ενός οπαδού όταν χάνει ή κερδίζει η ομάδα του στο ποδόσφαιρο

Υγεία 12.11.2025 13:54

NETWORK

Λουμάκης (ΣΠΕΦ): Η Ελλάδα δυνητικός εξαγωγέας τεχνογνωσίας στην λειτουργία αγορών υπό υψηλή διείσδυση ΑΠΕ External

Λουμάκης (ΣΠΕΦ): Η Ελλάδα δυνητικός εξαγωγέας τεχνογνωσίας στην λειτουργία αγορών υπό υψηλή διείσδυση ΑΠΕ External

ienergeia.gr 12.02.2025 - 15:17
Δήμος Αθηναίων: Δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV

Δήμος Αθηναίων: Δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση του HIV

healthstat.gr 12.02.2025 - 16:00
Ικανοποίηση του Bioenergy Europe και της ΕΛΕΑΒΙΟΜ για την αναγνώριση του ρόλου της Bιοενέργειας στη νέα Στρατηγική της ΕΕ για τη Βιοοικονομία

Ικανοποίηση του Bioenergy Europe και της ΕΛΕΑΒΙΟΜ για την αναγνώριση του ρόλου της Bιοενέργειας στη νέα Στρατηγική της ΕΕ για τη Βιοοικονομία

ienergeia.gr 12.02.2025 - 15:07
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Χρηματοδότηση 3.092.823 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Άμφισσας

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Χρηματοδότηση 3.092.823 ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Νοσοκομείου Άμφισσας

ienergeia.gr 12.02.2025 - 15:04
ΑΠΘ: «15η ημερίδα για την Εφηβεία»

ΑΠΘ: «15η ημερίδα για την Εφηβεία»

healthstat.gr 12.02.2025 - 15:44
Επιστήμονες και ασθενείς ζητούν εθνική στρατηγική και αναγνώριση του χρόνιου πόνου ως νόσου

Επιστήμονες και ασθενείς ζητούν εθνική στρατηγική και αναγνώριση του χρόνιου πόνου ως νόσου

healthstat.gr 12.02.2025 - 15:55
Γ. Μανιάτης: Διπλή κόκκινη κάρτα από την Κομισιόν για την απραξία στις καταστροφές των δασών ελάτης

Γ. Μανιάτης: Διπλή κόκκινη κάρτα από την Κομισιόν για την απραξία στις καταστροφές των δασών ελάτης

ienergeia.gr 12.02.2025 - 15:33
Ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγεία: μια διεθνής συνεργασία αλλάζει τα σημερινά δεδομένα της περιεγχειρητικής φροντίδας στην Ελλάδα

Ψηφιακός μετασχηματισμός στην υγεία: μια διεθνής συνεργασία αλλάζει τα σημερινά δεδομένα της περιεγχειρητικής φροντίδας στην Ελλάδα

healthstat.gr 12.02.2025 - 15:41
Dnews

ΟΠΙΝΙΟΝ ΠΟΣΤ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. "OPINIONPOST" Διεύθυνση: ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 8, 16346 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα
ΑΦΜ: 800961697 - ΔΟΥ: Φ.Α.Ε. Πειραιά
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 145803601000
Τηλ: 210 7517080
E-mail: info@dnews.gr

Domain name: Dnews.gr (Dikaiologitika.gr)
Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθύνων Σύμβουλος: Νίκος Ανδριόπουλος (andriopoulos@opinion-post.gr)
Ιδιοκτησία: OPINIONPOST A.E. - Μέτοχοι: ENERGY REGISTER Α.Ε. / Ανδριόπουλος Νικόλαος
Δικαιούχος Domain: OPINIONPOST A.E. - Διαχειριστής Domain: Σωτήρης Μπέσκος
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Παναγιώτης Ευθυμιάδης
Διευθυντής Σύνταξης: Κώστας Σαρρηκώστας

  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • COOKIES
  • ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέλος ΕΝΕΔ

Copyright © 2011 - 2025 OpinionPost S.A. All rights reserved.

Developed by Nuevvo.

ΜΕΛΟΣ #242054 Μ.Η.Τ. Μέλος #242054 του Μ.Η.Τ.
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Life
  • Παιδεία
  • Υγεία
  • Αθλητισμός
  • Επιστήμη
  • Επιχειρήσεις
  • Θέσεις Εργασίας
  • Ο Πληροφοριοδότης
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Τεχνολογία
  • Auto - Moto
  • Entertainment
  • Market Maven
  • News In English
  • Opinions
  • Ειδήσεις Από Την Περιφέρεια
  • Όλες οι Ειδήσεις
Games