Υγεία

Το «κατηγορώ» της Παγώνη: «Έπρεπε να έχουν δοθεί γαλότσες, γάντια και μάσκες στους πλημμυροπαθείς»

eurokinissi eurokinissi
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στα όσα τραγικά έχουν να αντιμετωπίσουν οι πλημμυροπαθείς.

«Οι γιατροί έχουν μιλησει εδώ και 8 μέρες γι’ αυτά τα θέματα. Είναι μία τραγωδία εκεί πάνω και επειδή ο κόσμος δεν μπορεί να μας δει από τις τηλεοράσεις, δεν ασχολείται με αυτό, ασχολείται με το να σώσει ό,τι μπορεί από τα υπάρχοντά του. Πρέπει να έχουμε εμφιαλωμένο νερό, δεν ξέρουμε για πόσο διάστημα, το οποίο θα χρησιμοποιούμε για τα πάντα, άρα οι άνθρωποι πρέπει να εφοδιαστούν με εμφιαλωμένο νερό από την πρώτη μέρα, και το δεύτερο είναι ότι πρέπει να θάφτουν τα ζώα», είπε αρχικά η κ. Παγώνη μιλώντας στο MEGA.

«Όλα αυτά τα νερά που είναι τόσες μέρες εκεί, εκτός από τα νεκρά ζώα, έχουν παθογόνους μικροοργανισμούς, χημικές ουσίες, ό,τι απόβλητα από τις κτηνοτροφικές μονάδες. Είναι όλα εκεί μέσα. Αυτό το νερό δεν υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιηθεί. Ευτυχώς μπήκε ο Στρατός, τα ζώα έπρεπε να μαζευτούν αμέσως. Έπρεπε να έχουν δοθεί γαλότσες, γάντια και μάσκες σε όλον τον κόσμο. Έπρεπε να βγουν δύο ομάδες, εκείνοι που θα έπαιρνε τον κόσμο και η δεύτερη ομάδα αυτοί που θα προλάβουν αυτό που θα συμβεί. Έτσι έπρεπε να ενεργοποιηθεί η δημόσια υγεία. Αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε πανδημία», υπογράμμισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Σχετικά με την εξεταστική περίοδο των φοιτητών, η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως, «επειδή δεν είναι κάτι που επείγει, να δώσουν μία παράταση σε αυτά τα παιδιά να ηρεμήσουν κιόλας. Δεν είναι μόνο το νερό και τα ζώα, πρέπει να τους στηρίξουμε ψυχολογικά, δεν είμαστε όλοι τόσο δυνατοί, κάποιοι χρειάζονται υποστήριξη».